Microsoft anker EU's dummebøde på 6,7 milliarder

25. maj 2011 kl. 15:355
Microsoft mener, at EU-Kommissionens bøde på 6,7 milliarder kroner i 2008 var alt for høj. Derfor anker selskabet nu bøden, der blev lagt oveni en dom fra 2004.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har efterhånden skullet betale mere end ti milliarder kroner i bøder til EU-Kommissionen for at have misbrugt selskabets dominans inden for styresystemer til pc'er. Nu forsøger softwaregiganten at få skåret en bid af den sidste bøde på 6,7 milliarder kroner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Microsoft har nemlig appelleret EU-Kommissionens bøde på 6,7 milliarder kroner fra 2008, fordi den ifølge Microsoft er urimeligt høj.

Bøden i 2008 kom som følge af, at kommissionen vurderede, at Microsoft ikke havde levet op til kravene fra en dom i 2004. En dom, der udløste en bøde på 3,7 milliarder kroner efterfulgt af en ekstra dummebøde på cirka to milliarder kroner, fordi Microsoft ikke levede hurtigt nok op til de krav, kommissionen havde stillet.

Det var blandt andet krav til at stille API'er og dokumentation til rådighed for tredjepartsleverandører af software. I den forbindelse fik Microsoft mulighed for at opkræve licensgebyrer af softwareleverandørerne, og det er disse gebyrer, som nu er stridens æble.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For kommissionens afgørelse i 2008 handlede blandt andet om, at Microsoft ikke havde handlet hurtigt nok. Men Microsoft argumenterer nu for, at kommissionen ikke var tilstrækkelig præcis i angivelsen af, hvilken størrelsesorden der var rimelig for gebyrerne.

»Den sag ville aldrig være opstået, hvis kommissionen havde været lige så eksplicit med hensyn til de priser, som de ønskede, at Microsoft måtte tage, som de havde været med alle andre af Microsofts foreslåede licenskrav,« sagde Microsofts advokat, Jean Francois Bellis, til Retten i Første Instans, der hører under EF-Domstolen, ifølge Reuters.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. maj 2011 kl. 18:14

Hvis kommissionens afgørelse faldt allerede i 2008, hvorfor anker MS den så først nu? Hvad får de ud af at trække sagen yderligere i langdrag?

5
29. maj 2011 kl. 18:56

Hvis kommissionens afgørelse faldt allerede i 2008, hvorfor anker MS den så først nu?

Måske fordi MS har betalt bøden, og de penge som de evt. ikke skulle have betalt, trækker renter i mellemtiden. Skal vi gætte på at der er en 3 års forældelsesfrist, så de er nødt til at anke den nu? Lad os sige de får et afslag på 1.5 mia kr; 3 års renter plus den tid det tager at få afgjort ankesagen. Et ikke helt ligegyldigt beløb.

2
26. maj 2011 kl. 11:06

Hvem har skrevet overskriften her? Og hvad er begrundelsen for at kalde de bøder som MS fik for bevidst fortsatte forbrydelser på trods af dom for "dummebøder"?

3
26. maj 2011 kl. 15:30

For mig er det helt ok at kalde det dummebøde, for Microsoft er, trods deres i forvejen plettede ry, stadig en voldsom arrogant virksomhed.

At være arrogant i vores hurtigt omskiftelige verden er et helt klart udtryk for dumhed - at dumhed så kan være ulovligt er noget helt andet.

Jeg tænker at de en dag lære det, selvom at det er ved at være for sent at ændre virksomhedskultur. Nokia lærte det på den hårde måde. Deres arrogance kostede dem føringen på mobilmarkedet.

Jeg tænker at de 2 virksomheder passer fint samme - så kan de være arrogante sammen, mens vi køber HTC og Google Docs.

4
26. maj 2011 kl. 20:00

Efter en bøde på ca 900Mio Euro i 2008 og 500Mio Euro i 2004 kan man jo spørge sig selv om hvordan MS kan fortsætte med at indgå kontrakt med offentlige instanser i EU

http://www.cio.com/article/398963/EU_Says_Governments_Could_Bar_Microsoft_From_Bidding

http://www.heide-ruehle.de/heide2007/media/doc/1207747685964.pdf

Og at kalde det en dummebøde er nok lige at stramme den. Overtrædelser af monopollovgivninger er nok ikke noget man får dummebøder for.