Microsoft anker EU's dummebøde på 6,7 milliarder
Microsoft har efterhånden skullet betale mere end ti milliarder kroner i bøder til EU-Kommissionen for at have misbrugt selskabets dominans inden for styresystemer til pc'er. Nu forsøger softwaregiganten at få skåret en bid af den sidste bøde på 6,7 milliarder kroner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Microsoft har nemlig appelleret EU-Kommissionens bøde på 6,7 milliarder kroner fra 2008, fordi den ifølge Microsoft er urimeligt høj.
Bøden i 2008 kom som følge af, at kommissionen vurderede, at Microsoft ikke havde levet op til kravene fra en dom i 2004. En dom, der udløste en bøde på 3,7 milliarder kroner efterfulgt af en ekstra dummebøde på cirka to milliarder kroner, fordi Microsoft ikke levede hurtigt nok op til de krav, kommissionen havde stillet.
Det var blandt andet krav til at stille API'er og dokumentation til rådighed for tredjepartsleverandører af software. I den forbindelse fik Microsoft mulighed for at opkræve licensgebyrer af softwareleverandørerne, og det er disse gebyrer, som nu er stridens æble.
For kommissionens afgørelse i 2008 handlede blandt andet om, at Microsoft ikke havde handlet hurtigt nok. Men Microsoft argumenterer nu for, at kommissionen ikke var tilstrækkelig præcis i angivelsen af, hvilken størrelsesorden der var rimelig for gebyrerne.
»Den sag ville aldrig være opstået, hvis kommissionen havde været lige så eksplicit med hensyn til de priser, som de ønskede, at Microsoft måtte tage, som de havde været med alle andre af Microsofts foreslåede licenskrav,« sagde Microsofts advokat, Jean Francois Bellis, til Retten i Første Instans, der hører under EF-Domstolen, ifølge Reuters.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.