Microsoft og amerikansk myndighed skal sammen lave retningslinjer for patching

Illustration: fortton/Bigstock
Patching hjælper med at sikre, at it-udstyr ikke bliver udsat for trusler, vi allerede kender. Men mange får ikke gjort det, og derfor bliver der nu lavet standardretningslinjer af NIST og Microsoft.

Microsoft skal arbejde sammen med den amerikanske myndighed National Institute of Standards and Technology (NIST) for at lave retningslinjer for, hvordan man skal patche sine systemer i fremtiden.

Det forventes at blive vigtigt, da NIST fastsætter industristandarden, og systemadministratorer vil i fremtiden kunne læne sig op ad disse råd, skriver ZDNet.

Microsoft er gået ind i sagen efter bølgen af ransomware, vi så i 2017 (WannaCry, NotPetya og Bad Rabbit), der ofte kunne have været undgået, hvis blot it-infrastrukturen var opdateret med de seneste tilgængelige patches.

Mark Samos, der er lead cybersecurity architect hos Microsoft, har besøgt en række organisation og skriver i en blog om emnet:

»Applying patches is a critical part of protecting your system, and we learned that while it isn’t as easy as security departments think, it isn’t as hard as IT organizations think.«

Samarbejdet mellem Microsoft og NIST er desuden ikke eksklusivt. De inviterer alle, der kan bidrage med forslag og erfaringer til at kontakte dem via denne mail: cyberhygiene@nist.gov

Læs også: Microsoft: Iran forsøgte at hacke amerikansk præsidentkampagne

Læs også: Microsoft laver AI, der kan lave falske kommentarer på nyheder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jan Ferré

Det er bestemt positivt, at nogen vil se på brugernes adfærd omkring opdatering af deres systemer. For mens en ukendt gul lampe på instrumentbrædtet i bilen kan udløse næsten panikagtige reaktioner, vil en dialogboks, der meddeleler, at en systemopdatering er klar, blot blive klikket væk med et træk på skulderen.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere