Microsoft AI opnår perfekt score i arcade-klassiker

En deep learning-algoritme fra Microsoft har opnået en perfekt score i Ms. Pac-Man.

Microsofts deep learning-algoritme Maluuba har opnået en perfekt score i arcade-spillet Ms. Pac-Man. Det oplyser The Verge.

Algoritmen har således opnået den maksimale score 999.900 på en Atari 2600. En score som mennesker kun skulle have opnået via snyd. Den ultimative highscore er nået ved at anvende en kombination af reinforcement learning og en Divide and conquer metode.

The Verge påpeger, at AI-forskere har en tendens til at afprøve machine-learning-algoritmer på computerspil, fordi spillene er bedre til at efterligne den virkelige verdens kaos - i et kontrolleret miljø - end et statisk spil som skak.

I 2015 lykkedes det Googles DeepMind-algoritme at mestre 49 Atari-spil via reinforcement learning. Læringsmetoden giver positivt eller negativt feedback for hver gang, AI'en løser et problem.

Indtil nu har Ms. Pac-Man dog vist sig som en hård nød at knække, hvilket ifølge The Verge skyldes spillets mangel på forudsigelighed.

Microsofts forskningshold har offentliggjort en video via YouTube, der forklarer nærmere om bedriften.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017