Microsoft afviser debat-konspiration: Nej, vi udnytter ikke skolebørn

8. januar 2010 kl. 11:0629
Det er konspirationsteorier uden hold i virkeligheden, når Version2's debattører beskylder Microsoft for at have påvirket elevrådet på Virum Skole til at skrive et Openoffice-kritisk klagebrev. Microsoft afviser anklagen pure.
Artiklen er ældre end 30 dage

I den omfangsrige debat under Version2's omtale af et klagebrev fra elevrådet på Virum Skole over kommunens indførelse af Openoffice, anklager adskillige debattører Microsoft for at have ført pennen for eleverne.

Her et par eksempler fra den (i skrivende stund) 138 indlæg lange debat:

Ayhan Binici: »Man skulle tro at Microsoft nu var begyndt at hyre børn til lobby-arbejde!?«

Jesper Larsen: »Haha ...helt enig. Ja der er vist tale om et klart eksempel på inddirekte lobby-arbejde fra MS. Mon én eller flere af dette elevråd, skulle have en forældre der arbejder for MS.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Filip Gordon: »Jeg ved positivt, at der boer flere Microsoft Danmark ansatte i Virum og det lugter langt væk af at de nu bruger deres børn som redskab for firmaet. Utroligt...«

Henrik Petersen: »Men på den anden side synes jeg også at sagen lugter lidt af M$... De har jo før brugt mafiametoder så hvorfor ikke nu?«

Jarle Knudsen: »Læs brevet. Det er svært at ikke se det er forældre (Microsoft ansatte) der står bag.
Jeg vil se navne på de "elever" der har forfattet brevet. PS. Jeg vedder på det er selveste hr. Boysen der har skrevet brevet.«

Men den ovenomtalte teknologidirektør i Microsoft, Jasper Bojsen, afviser pure, at Microsoft har forsøgt at påvirke eleverne på Virum Skole til at skrive klagebrevet, endsige hjulpet dem med formuleringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jasper Bojsen, har Microsoft noget som helst at gøre med det brev, som elevrådet på Virum Skole har sendt?

»Nej. Det er ikke usædvanligt for debatten at se den slags spekulationer, men jeg agter ikke at kommentere yderligere på den slags rygter,« siger han til Version2

29 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. januar 2010 kl. 11:19

A complete waste of space!

2
8. januar 2010 kl. 11:23

Hvis man bevist citerer de mest vanvittige og spekulative debatindlæg, så kan det ikke overraske at man ender med en gang vrøvl.

Men det er skuffende at version2.dk baserer en artikel på det.

9
8. januar 2010 kl. 12:16

Når nu debatten ender med at handle om Microsoft, og ikke de problemer eleverne på Virum Skole rent faktisk har haft, så er det da meget relevant. Det giver da lidt et indtryk af de problemer, der er med at føre en seriøs debat på v2 når Microsoft er nævnt. Det er da meget godt at v2 ikke bare gemmer de "vanvittige og spekulative" personer væk, der kommenterer deres artikler ;-) men jo lidt spild af plads

12
8. januar 2010 kl. 12:45

Jeg kan godt forstå at nogle kan få mistanke om, at MS skulle have en finger med i spillet. Derudover kan man naturligvis heller ikke stole på en MS-afvisning af at være involveret.

(@Anders Norgaard. De benægter også at have prøvet på at få Jens Kjellerup fyrethttp://www.computerworld.dk/art/53786/openoffice-kommune-forundret-over-microsoft-pres - se under debat 'Åbent spørgsmål ...')

Dog forefindes INGEN BEVISER for at MS er involveret - så selvom jeg ikke ville blive direkte overrasket hvis jeg tog fejl, så tror jeg ikke at MS er bagmænd.

Samtidig er debatindlæggene - med konsekvente,gentagne og skråsikre udtalelser om at 'selvfølgelig har de de' - ødelæggende for det saglige niveau herinde.

Det vigtige er at der stadig er solide saglige argumenter for at fortsætte med Open Office. (Blandt andet at MS bevidst har sikret konverteringsproblemet). Lad os holde fast i argumenterne og lade dette ligge (medmindre der kommer beviser).

14
8. januar 2010 kl. 13:22

@Thorbjørn

Tak for link.

Så kunne det jo være interessant at høre mere til hvem det er der mener at MS har prøvet at få Jens Kjellerup fyret - og hvorfor de mener det.

13
8. januar 2010 kl. 13:04

Hvis man kan lide OSS ting er ens motiver altid men kan man bedst lide et microsoft produkt så er man sikkert lobbyist for microsoft??? For satan da MS.... I har glemt mig! Hvor er min Check?

16
8. januar 2010 kl. 13:28

Jeg kunne ikke lade være med at grine da jeg læste overskriften på den her artikkel... Helt ærligt, at det skulle gå så vidt for Microsoft.. Selvom de er uskyldige, så må der altså være en eller anden grobund for sådan en overskrift:

"Nej vi udnytter ikke skolebørn"

Det minder mig lidt om da Michael Jackson blev anklaget for sexuel omgang med mindreårige.. Ja jeg ved det, det er noget af en stærk sammenligning, men jeg siger jo heller ikke at Microsoft bortfører børn og holder dem fanget under Bill Gates hus, jeg siger bare. Der må da for guds skyld være en årsag til at overskrifterne kan gå så vidt som det her? Jeg har ikke noget specefict imod M$, jeg kan heller ikke lide Apple fordi deres Iphone er låst fx.. Jeg bruger endda en Windows 7 Ultimate computer lige nu, og udvikler ofte programmer på .NET platformen.. Der findes ikke EN linux pc i mit hjem... Og alligevel synes jeg bare at mange ting fra Microsoft endten bliver for ekstreme eller bare går over grænsen. Det er jo også det samme med Intel... Jo større de bliver, jo værre bliver de.. Og Microsoft er den største!

Ps. Mit navn staves Henrik Pedersen, ikke Henrik PeTersen :)

18
8. januar 2010 kl. 13:35

ja, det er ligesom "spanske inkvisition" og nu når jøderne har været jagtet i over 2k år må der nok være noget om snakken... hov, glemte jeg også sigøjnere? synes stadig det gamle ordsprog holder :)

20
8. januar 2010 kl. 13:46

hov, glemte jeg også sigøjnere?

Ikke for at starte endnu en religiøs debat her, men i visse religiøse kredse hersker der faktisk enighed om at sigøjnerne skulle være Kains efterkommere. Det kan man så tænke lidt over...

19
8. januar 2010 kl. 13:38

Jøderne er jo ikke ligefrem "jagtet" i Danmark... Men Microsoft burde til tider være det :)

21
8. januar 2010 kl. 13:47

jeg er lidt ked af jeg får minus, men det viser version2 flertals holdning ret godt :( men ok, jøderne har ikke været jagtet i danmark (længe) (vidste ikke vi snakkede om danske forhold). Men du må godt bytte det ud med muslimer, fremmedarbejdere, kurt vestergaard etc. hvis det gør det bedre :) så nu må man godt gå efter dem?

22
8. januar 2010 kl. 13:52

Haha der fik du et lille plus fra min side, fordi du vidst satte kniven på halsen der :) (er du så glad?:D)

På den anden side kan vi argumentere for at Microsoft virkelig ikke altid er helt fine i kanten, hvorimod fx Kurt Vestergaard er "dækket ind" af retten til at ytre sig dvs ytringsfriheden.

Så det må vidst være smag og behag at afgøre det :)

23
8. januar 2010 kl. 14:39

Bemærk at Jasper Bojsen kun nægter at de har påvirket eleverne på Virum Skole. Det er Version 2 selv der har fabrikeret en overskrift der får det til at lyde som om Microsoft generelt holder sig fra magtspil i de danske folkeskolers elevråd. Aner jeg en uhellig alliance mellem danske it-medier og den internationale storkapital?

24
8. januar 2010 kl. 15:42

Om MS har haft en finger med i spillet eller ikke, man kunne f.eks. opfordre forældre til at fortælle eleverne hvad de "privat" mener, så synes jeg at det er unfair over for Version2 at anklage dem for at de spørger MS. Det må dog stadig være normalt at man giver en anklaget mulighed for at udtale sig.

Om der så kommer noget konstruktivt ud af dette, er måske en helt anden sag.

15
8. januar 2010 kl. 13:27

Hvis man kan lide OSS ting er ens motiver altid men kan man bedst lide et microsoft produkt så er man sikkert lobbyist for microsoft???
For satan da MS.... I har glemt mig! Hvor er min Check?

Det er fint hvis du er glad for MS'es produkter, der i mange henseender er glimrende.

Jeg kan godt lide Apple, men jeg mener alligevel ikke at alle elever i folkeskolen skal tvinges til at købe Apple computere for at kunne lave deres hjemmearbejde.

Derfor mener jeg stadig at folkeskolen, DR, offentlige instanser og netbanker skal supportere alle platforme der kan nåes med åbne standarder - eller anden form der er tilstræbt en platformsuafhængig løsning.

17
8. januar 2010 kl. 13:32

"Bliver Microsoft aldrig klogere ?" .. synes nu også et gammel ordsprog er ret passende "lykkelige er de enfoldige".

10
8. januar 2010 kl. 12:34

Når nu debatten ender med at handle om Microsoft, og ikke de problemer eleverne på Virum Skole rent faktisk har haft, så er det da meget relevant.

Det er nu stadig sjovt at et stærkt elevråd tager problemet med at vænne sig til et nyt og gratis produkt op, og går til pressen med det.

Mens det tilsyneladende aldrig har været et problem, at nogle på skolen enten ikke har råd til MS office eller en computer derhjemme.

11
8. januar 2010 kl. 12:45

Denial is the most certain true confirmation of facts :)

8
8. januar 2010 kl. 12:10

Tinfoil hats on guys! K:-)

Here goes...

"[b]Linux-agent står frem: Det hele er iscenesat![/b]

[i]I et sensationelt interview står Linux-makkerparret, Claus Jørgensen og Martin Bøgelund fra Version2-debatten frem, og afslører de dybe konspirationer der er på spil[/i]

»Sådan gør begge sider i krigen« siger de samstemmende. »Det er så at sige version 2 af den kolde krig, med agenter, dobbelt-agenter, triple-agenter, ... hele vejen igennem!«

Læsere af Version2's debat kender Claus Jørgensen og Martin Bøgelund som indædte modstandere, Claus på Microsoft-siden, og Martin på Open Source-siden.

Men kig igen. Over en lang periode har den overbeviste Linux-fanatiker Claus levet en dobbelttilværelse som Windows-tilhænger i Version2's debat, hvor han via trolling og andre niveau-sænkende indlæg, har stillet Microsoft-tilhængere i et særdeles dårligt lys.

Da de to Linux-nørder får forevist skjulte optagelser af Jasper Bojsen, der på en hemmelig dækadresse i Vedbæk med håndtryk overrækker fribilletter til »MS Indledende Sharepoint kursus 101« til Ayhan Binici, Jesper Larsen, Filip Gordon, Henrik Petersen og Jarle Knudsen, nikker de to bare, uden synlige tegn på overraskelse.

Det kommer overhovedet ikke bag på dem, at de fem konspirationsteoretikere viser sig at være dobbeltagenter med reelt tilhørsforhold til Microsoft-siden.

»Alle gør sådan, og alle ved at alle gør sådan. Det er krig det her!« siger Martin. »Enig!« siger Claus. »Men det er bare så typisk M$ at de sætter 5 mand til at skrive konspirationsindlæg mod M$, hvor Linux-siden kun har mig som ene mand i fjendeland«.

»Og nu kan M$ rigtigt sole sig i folke-sympatien over at være udsat for disse "falske" konspirationsanklager, og den almindelige Version2-læser har ikke en chance for at gennemskue dobbeltspillet og den reelle konspiration.«

»Ja,« fortsætter Martin, »Vi må nok erkende at vi er slået i denne halvleg, M$ er bare en tand bedre til at massére pressen og den offentlige mening end vi er. Men vi kæmper videre! Vi har allerede den næste dobbeltagent klar til kamp.«

Version2 følger naturligvis den videre udvikling i »Version 2 af den brand-spændende og iskolde dokumentformat-krig, og bringer hele den fantastiske historie bag konspirationerne.«"

K:-) K:-) K:-)

25
8. januar 2010 kl. 16:13

agenter, dobbelt-agenter, triple-agenter, ...

:-)

Måske MS er ude i det inverterede dobbelte omvendte tasketrick ?

K

26
8. januar 2010 kl. 16:26

Måske MS er ude i det inverterede dobbelte omvendte tasketrick ?

Vil det sige at MS donerer en halv taske hver gang de overtræder loven, eller? ;o)

27
9. januar 2010 kl. 01:21

Man skulle jo spørge MS hvorfor deres software ikke kan konvertere ordentligt i disse tilfelde. Man betaler jo gode penge for deres produkt så kan man nok forvente at almindelige ting virker godt.

Men hvor relevant er Microsoft egentlig i denne diskussion? Skulle man ikke spørge lærrene hvad problemet virkeligt er? Det er jo lærrens krav at børnene har besvær med, er det ikke?

28
9. januar 2010 kl. 13:14

Jeg forstår godt at Jasper ikke vil kommentere yderligere.

Jeg vil i øvrigt tage afstand fra de konspirationsteorier, hvor det mere eller mindre direkte antydes, at klagebrevet kommer fra Microsoft.

Med mindre der er håndgribelige beviser, tjener sådanne beskyldninger intet formål. Tværtimod skader det meget mere end det gavner.

Brug i stedet tiden på at hjælpe eleverne og forklare hvorfor det giver god mening at bruge OpenOffice.org. Forklar politikerne i din egen by, at det giver god mening.

Og stop så den mudderkastning!

Med venlig hilsen Leif Lodahl DA.OpenOffice.org

29
9. januar 2010 kl. 15:11

lol, du får et + af mig.

Så skylder jeg vist en uforbeholden undskyldning for de ubegrundet og udokumenteret beskyldninger, som kunne tolkes ud af min kommentarer.

Jeg kan kun undskylde mig ned arv og miljø.

P.S.: Vi ses i Vedbæk på mandag :p

4
8. januar 2010 kl. 11:35

Dette er noget af det mest underholdende jeg længe har læst her på siden.

6
8. januar 2010 kl. 11:51

.. men det er da lidt underligt, at et elevråd, der skulle have til formål at kommunikere med skolens ledelse, henvender sig til kommunen gennem pressen. ??

Der mangler en indsats fra en journalist, på dette område.

7
8. januar 2010 kl. 12:05

Den mest brugte løgn er benægtelse. Jasper Bojsen afviser pure at have noget med sagen at gøre. Altså må han have en finger med i spillet!!!

:-)

5
8. januar 2010 kl. 11:49

Hvad er indholdsværdien i den "nyhed"?

Der er taget en utraditionel politisk beslutning Der er nogen som er utilfredse De skriver et læserbrev med en ordlyd som visse steder minder om tidligere salgsmateriale for det fravalgte produkt Enkelte debattører lufter konspirationsteorier

Nej, selv Ekstrabladet ville have mere indhold i deres historier... Det minder mere om handlingen en sen nattetime på Kanal København ;o)

V2, det kan I gøre bedre!!