Microsoft ændrer omstridt boks med tilbud om opgradering til Windows 10

Illustration:
Et klik på det røde kryds er ikke længere et 'ja tak' til Windows 10. Microsoft ændrer på præsentationen af tilbuddet om opgradering.

De brugere, der ikke har tænkt sig at gøre brug af tilbuddet om at opgradere gratis til Windows 10, får nu lidt lettere ved at undgå at få sat gang i en uønsket opgradering.

Microsoft ændrer nemlig endnu en gang den dialogboks, der præsenterer tilbuddet for brugere af Windows 8.1 eller Windows 7. Det skriver blandt andre The Verge og ZDNet.

Dialogboksen giver brugeren et tilbud om at sætte gang i eller planlægge en opgradering til Windows 10, men nu er valgmulighederne lidt mere klare end tidligere.

Læs også: Windows 10-opgradering sneg sig ind på min tablet

Nu er mulighederne, hvor man kan vælge at opgradere med det samme, vælge et tidspunkt eller takke nej til tilbuddet, placeret på én række ved siden af hinanden.

Den nye udgave af dialogboksen, der nu bliver rullet ud til Windows 7 og 8. Illustration: MIcrosoft

Den tidligere udgave af boksen var en notifikation om, at opgraderingen var planlagt til et bestemt tidspunkt, og der var blot et tekstlink til muligheden for at fravælge opgraderingen, og det var ikke placeret samme sted som OK-knappen og muligheden for at begynde opgraderingen med det samme.

Den gamle udgave, hvor et klik på det røde kryds var en accept af den planlagte opgradering. Illustration: Screenshot af Microsoft-program

Den væsentligste ændring er dog, at et klik på det røde kryds i boksens øverste højre hjørne tidligere svarede til en accept af tilbuddet om en planlagt opgradering. Nu lukker et klik på krydset blot boksen uden at acceptere tilbuddet.

Læs også: Gratis Windows 10-opgraderingsfrist udløber om 3 måneder - eller gør den?

Microsoft holder foreløbig fat i, at tilbuddet om gratis opgradering vil slutte den 29. juli - ét år efter lanceringen af Windows 10. Ifølge ZDNet vil det også betyde, at boksen, der opfordrer til opgradering, vil blive fjernet, når tilbuddet udløber.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bent Jensen

Så meget som overhovedet muligt, de lave de vilkår man har købt noget på, om efter forgodt befinden.

Så skal man hvis bare holde sig fra Xboks Kinect og Mobil Phone. Lidt synd for Kinect som faktisk er et god produkt, synds dårligt software og andet hensyn ødelade det. Men sikkert også en brugbar grund til at levere det hele tilbage

https://microsoftstudios.com/news/2016/06/27/xbox-fitness-sunset-announc...

 • 2
 • 6
#2 Henning Hansen

Hvordan kan et klik på det røde kryds (luk vinduet) tages som en accept??? Nu forstår jeg, hvorfor man kan have krav på erstatning - det er absolut at fuppe brugeren. Og det bekræfter den gode gamle regel med aldrig at opgradere, hvis man har noget, som virker. If it aint broke, don't fix it! Godt jeg fik slået opgraderinger fra i tide, den her fælde kunne jeg være faldet i.

 • 4
 • 4
#4 Dan Vikkelsø

Jeg tror du misforstår Henning Hansen.

Hvis du slår opdateringer fra i Windows Update, så vil du ikke få hentet de nødvendige filer ned, for at blive belemret med Windows 10 opdateringen.

Når det så er sagt...

Jeg forstår dog ikke folks problemer med opdateringen. Jeg har ingen problemer haft med de 10+ maskiner jeg har opdateret. For så længe man er opmærksom, og læser hvad der står, så kan jeg ikke forestille mig noget kan gå galt. Det er en utroligt let og smertefri process, og et enormt stort skridt i den rigtige retning for Microsoft, men jeg erkender gerne at påmindelserne er rigtig trælse.

Og så er det da dejligt, at Microsoft tilbyder komplet gratis Windows 10 opdatering.

 • 5
 • 5
#5 Morten Hansen

Det er forkert at et tryk i krydset tæller som en accept. Som det fremgår tydeligt af boksen så er opdateringen sat til at installere fordi PC'en er sat op til at installere recommended updates, som W10 er markeret som. Under den forudsætning har du accepteret i dét øjeblik du har valgt at installere anbefalede opdateringer, og hvorvidt du trykker på krydset eller lader formen stå åben har ingen effekt.

 • 0
 • 0
#7 Bent Jensen

Jeg forstår dog ikke folks problemer med opdateringen

Det gør Mircrosoft heller ikke, det er en af grundene til at de mister kunder lige så snart muligheden byder sig for noget andet.

Opgrade til Win10 er ikke nemt og gnidningsløs, mange PC'er er ikke kompatipel, eller virker ikke sådan lige bagefter, som manglende DVD efter udpdate. Ud over at de fleste som har fravalgt opdateringer er glade for Windows7, men det bliver de sjælden for Win10.

 • 5
 • 0
#8 Carl-eddy Skovgaard Larsen

Jeg har (desværre) opgraderet fra W7 til W10, men har reelt kun haft ulemper. BEMÆRK: jeg siger ikke at W10 ikke virker, blot at den for mig er ringere end W7 var. Dumme mig fik dog ikke rullet tilbage, så nu hænger jeg på den. Problemer: A: Jeg har et par programmer der ved HVER ENESTE genstart af computeren nu skal have administrator password. I W7 kunne jeg sige 'ok for altid'. B: Muligheden for to (eller flere) alternative skriveborde, som skulle være en af fordelene ved W10 kom aldrig til mig. Jeg har prøvet om jeg kunne oprette et ekstra, men det kræver tilsyneladende at man har to for at kunne oprette flere. C: W10 starter absolut ikke hurtigere end W7, og som (egentligt forvenntet) går det langsommere for hver opdatering af W10. Som MS har for vane lave de en langsom forældelse af computeren ved at gøre styresystemet tungere og tungere. Jeg måtte fx selv skrotte en ellers ok computer for nogle år siden fordi XP sp 3, fik den til at gå i knæ (20 min for at starte op).

 • 3
 • 0
#10 Nicolas Østergaard

C: W10 starter absolut ikke hurtigere end W7

Jeg kan forstå at den omtalte PC er opgraderet - og ikke geninstalleret. Har du prøvet at geninstallere Windows 10? Så er den også "ren" - ie. har ikke kode fra tidligere OS'er.

Jeg har aldrig oplevet Windows 10 være langsommere end 7, men alle de PC'er jeg har opgraderet, har jeg også geninstalleret netop for at undgå diverse spøjse problemer som dem du oplever.

Link: http://www.howtogeek.com/224342/how-to-clean-install-windows-10/

Alternativet er at skifte til Linux. Dette har jeg også gjort på enkelte maskiner uden nogle problemer.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere