Microsoft advarer mod Internet Explorer og vil ikke have, at du skal købe Office 2019

15 kommentarer.  Hop til debatten
Microsoft advarer mod Internet Explorer og vil ikke have, at du skal købe Office 2019
Illustration: Microsoft.
Der er kun én grund til, at Internet Explorer fortsat tilbydes: Gamle og IE-tilpassede fagsystemer skal fortsat kunne anvendes.
11. februar 2019 kl. 10:51
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er ikke ofte, man en hører en leverandør fraråde kunderne at købe eller bruge enkelte af leverandørens produkter, men det har Microsoft gjort i to tilfælde i sidste uge.

Chris Jackson, Microsofts globale chef for cybersikkerhed, kom med [et blogindlæg], hvor han mere end antyder, at Internet Explorer ikke længere kan bruges som browser.

Ikke til almindelig brug

»Det er en kompatibilitetsløsning. Vi understøtter ikke nye webstandarder med den, og mens mange hjemmesider fungerer fint, tester de fleste udviklere ikke med Internet Explorer i dag. De tester på moderne browsere,« skriver Chris Jackson.

Den eneste grund til, at Internet Explorer fortsat tilbydes, er, for at virksomheder med gamle og IE-tilpassede fagsystemer fortsat skal kunne bruge disse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til alt andet bør man bruge en moderne browser, som ikke bare understøtter moderne webstandarder, men som i mange tilfælde også er betydelig mere sikker.

Til trods for dette benytter over 16 procent Internet Explorer; kun Chrome er mere brugt på Windows.

Teknisk gæld

I blogindlægget skriver Chris Jackson, at selskabet siden 2014 ikke længere har ønsket at følge den sti, selskabet begyndte på i 2001, med IE6, hvor det var enklere at få vist sider på den gamle måde (som IE5) end i den mere moderne standardmodus.

I IE11 med Enterprise Mode må kompatibilitetsmodus aktiveres for hver af de hjemmesider, som har behov for dette.

»Hvis vi var fortsat med vores tidligere tilnærmelse, ville du ende med et scenario, hvor du ved at optimere for de ting, du har, vil ende med ikke at kunne bruge de nye applikationer, efterhånden som de udgives. Eftersom nye apps kommer med øget frekvens, ønsker vi at hjælpe dig med at undgå at gå glip af en progressivt større del af webbet,« afslutter Jackson.

Han har ingen anbefalinger til, hvilken browser disse kunder bør bruge i stedet for IE, ud over at de bør bruge den, som bedst dækker deres behov.

Office 2019

Internet Explorer er en joke, og det er den helt nye Office 2019 på en måde også, i hvert fald set med Microsofts øjne.

I videoen nedenfor, som er en reklamefilm og først blev omtalt af TechCrunch, gør Microsoft i praksis nar af brugere, som vælger Office 2019 frem for Office 365.

[video: https://youtu.be/Zz-lxoHKfMg]

Office 2019 er software af den gode gammeldags slags, som kunderne kan købe én gang og bruge, så længe de synes det er sikkert, mens Office 365 – som Microsoft anbefaler i stedet – er en abonnementstjeneste, som man jævnligt må betale en afgift for at bruge, men som til gengæld opdateres kontinuerligt. Derudover er der en række skybaserede tjenester inkluderet i Office 365, som ikke er inkluderet i Office 2019.

For Microsoft er der over tid mest at tjene på, at kunderne betaler abonnementsafgift månedligt eller årligt for at bruge Office 365, frem for at de betaler et betydeligt større engangsbeløb for Office 2019, som de måske vil bruge i seks-syv år, før de køber en ny version.

Artiklen er fra digi.no.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
15
21. april 2019 kl. 13:33

Mjah, det er da også så det eneste det makværk slå MS på.

Lige med untagelse af ordbogen, så tror jeg at Libra Office slår MS på de fleste områder for normaler bruger.

Især Microsoft egen "stadart" dokument format er en pest og en hån. Hvor formateringer, billerder og vedhæng flytter sig, alt efter hvilken version eller patch du har.

Men det har da hjulpet, efter man nu som standart kan gemme i det eneste åbne frie og kompetible format som standart.

At man også , når man bruger Libra Office bare kan downloade og bruge en version, uden tanke på licens eller hvilken verson eller type man er på af operativsystem, er også en stor force.

Hvis man alligevel arbejder online, så er google nok et bedre valg. Men det kan man også se på MS prissætning af online version. Hvor man nu kan få versioner til 5 private bruger med en 1 TB data, årligt til 700,- kr. 5 Tb i sky til under 150,- kr årligt er billigt, og viser at de ikke længere kan leve af office. Og at der virkeligt er presset på privatbruger delen af marked.

Men lige gyldigt hvor billigt de laver deres løsninger, så tror jeg at deres produkt dør, når nye kunder som er opvokset med andre løsninger kommer ud i virksomheder. Word er ikke længere defacto standart, og office pakken er ikke nemt at gå til længere, med dens meget store komplexitet og faciliteter som de fleste ikke har brug for.


Men at kalde Libra Office noget malværk viser enten at man ikke ved hvad man taler om, eller man har en anden argenda, måske med øknomisk afhængethed af Microsoft. Med sådan en argumentatione synes vil tilbage ved Steve Ballmer.

14
13. februar 2019 kl. 13:22

Download, brug, ...

13
13. februar 2019 kl. 07:37

Der er angiveligt fordele ved begge scenarier, afhængig af hvem man er? Virksomhed eller privat osv. Det er helt klart, at SW leverandørerne helst vil ha' at man indgår et abonnement. Men hvis en 6 år gl version dækker, ---- eller freeware - hvis man er privat, er det decideret tåbeligt at betale dyrt for et SW abonnement. Lige så tåbeligt som at skifte sin smartphone til en ny til måske mere end DKK 6.000! Selv anvender - jeg privat - Video/billedredigering SW fra en kendt leverandør(ikke MS). De tilbyder guld og grønne skove, hvis man køber abonnement. Jeg har kigget lidt på det, og Cloud løsningen som har version x + 4 (5 år gammel) har samme faciliteter som den version x jeg anvender. Der er simpelt hen ingen forskel ud over nogle tillæg i form af gratis "skins", for at bruge et gamer udtryk. Skins man ellers betaler et lille beløb for. Prisen -- ja, et års cloud abonnement svarer til køb af en licens til SW for lokal installation inkl. support. Det samme med MS Office. Vi anvender en 8 år gammel office privat, og det man har behov for, er ikke anderledes end Office 365, som jeg anvender på min arbejdsplads, - hvor 365 er helt på plads, og integrations niveauet udnyttes fuldt ud. Mvh.

12
12. februar 2019 kl. 15:47

da jeg har købt en "brugt" office 2010 licens og er fint tilfreds med den.

Og, hvis der er noget jeg ikke kan klare er den stigende tendens til at fordanske udtryk samt den konstante flytten rundt på tingene. Det gør det sværere at finde hjælp og udvidelser online fra andre. Dansk er bare inferiørt at anvende til noget som helst - udover kommunikation, som holder sig indenfor de danske rækker. Hvilket vil sige nærmest intet.

11
12. februar 2019 kl. 14:07

Jeg forsøgte i december at bestille en billet på DFDS' englandsfærge vha Google Chrome, men systemets betalingsdel fejlede hver gang. Så prøvede jeg vha. Microsoft Explorer, og her gik bestilling og betaling glat igennem, så det er vist ikke alle, der tester på såkaldt moderne browsere.

10
12. februar 2019 kl. 11:51

For mit eget vedkommende, så holder jeg mig fra Office 365 fordi det er for dyrt.

Office 365 koster 799 kr/år.

Office Home and Student 2019 koster cirka 1400 kr, men jeg har ikke behov for at opdatere min Office pakke hvert andet år, eller oftere.

... og det er hvis man køber Office via de officielle salgskanaler i Danmark. Hvis man stikker næsen udenlands, er det nemt at opdrive en gyldig licensnøgle til Office 2019 Professionel til 25% af hvad Home and Student koster, så Office 365 kan aldrig betale sig med de priser.

I øvrigt: Home and Business 2019 koster cirka 2600 kr og eneste forskel er basalt set at den også indeholder Outlook??? Har aldrig forstået hvordan et mailprogram kan retfærdiggøre en prisforskel på 1200 kr? Næh, så hellere Thunderbird. :-)

9
12. februar 2019 kl. 09:23

for så har de os i den hule hånd og sikret en kontinuerlig indtægt. Når du stopper med Office 365 har du ..... ja ... intet tilbage.

Videoen er meget søgt. De udnytter bevidst noget som de kan få Office365 til som "mangler" i Office 2019. Det er næsten lige så useriøst som FUD.

8
12. februar 2019 kl. 09:13

Mjah, det er da også så det eneste det makværk slå MS på.

Lige bort set fra på multi platform og kompatibiliteten. LibreOffice er nemlig kompatibel på tværs af platforme, hvilket ikke just er tilfældet for MSOffice. Makroer dur slet ikke mellem Windows og MAC udgaven. Og så findes LibreOffice også til Linux.

LibreOffice er derfor det eneste svar der findes hvis man vil være kompatibel på tværs af platforme og man KAN få den til adskillige platforme.

7
12. februar 2019 kl. 05:57

Der er 2 typer af Office365. Onlineversionen og download versionen. Jeg kender ikke online men jeg bruger selv download versionen og er glad for den. Hvis man hellere vil downloDe softwarrn så er der rig mulighed i det. Forskellen på at købe og leje software er jo bare at når man i dette tilfælde lejer så bluver den opdateret når de laver nyt.

5
11. februar 2019 kl. 20:26

LibreOffice slå alle MS's produkter på prisen.

Mjah, det er da også så det eneste det makværk slå MS på.

4
11. februar 2019 kl. 14:20

Jeg er af og til nødsaget til at benytte Office 365 pga. dokumenttyper ( som i sig selv er en trist årsag ).

MS har tilsyneladende ikke besluttet sig for, om man kan arbejde rent i en browser eller også samtidig er tvunget til at have en dekstop applikation installeret.

Basale funktionaliteter er udeladt af onlineværktøjerne og kræver man skal åbne en desktop version. Den del ser jeg ikke skildret i videoerne.

Interfacet i Office 365 vansirret, og sammenlignet med f.eks. Googles office produkter kører alting ekstremt langsomt.

Ofte får man en slags online screen of death, som fortæller at en service ikke fungerer, at en fil ikke findes eller har adgangsrettigheder. Nogle gange klares det med en refresh, andre gange skal man vende tilbage efter et stykke tid.

Forlader man sin browsertab i et stykke tid forlader man edit tilstanden af sit arbejde.

Og man kunne fortsætte listen over hvor langt MS er fra en tidssvarende online oplevelse af officeværktøjer.

Tvillingevideoerne er tåkrummende, så den kerneoplevelse af onlineproduktet indfanger MS marketing ret godt.

3
11. februar 2019 kl. 12:49

Eneste måde at få aflivet alle de fagsystemer der kun kan køre på IE11, må være at Microsoft annoncerer en dødsdato for IE11, f.eks. 1/1-2020. Og fra denne dato smider en stor warning i browseren når den benyttes :-) På et eller andet tidspunkt må brugerne blive trætte af det og nogle chefer får taget en beslutning om at skifte de systemer og ikke længere udvikle systemer der kræver en specifik browser...

2
11. februar 2019 kl. 11:44

Jeg er da ligeglad med de Amerikanske forhold, kan MS præstere det samme for danske eller europæiske forhold, BING virker ikke særligt Euro venligt.

LibreOffice slå alle MS's produkter på prisen.

1
11. februar 2019 kl. 11:18

Snakken om IE er ikke så interessant. Det er blot stating the obvious. Fred være med det. Jeg er rimelig ligeglad med om Office365 kan autocorrecte ting og sager ind i Excel. Jeg fortrækker stadig at købe og eje min licens til den enkelte Office-pakke. Og sårn har jeg altid haft det og det ændrer sig nok ikke. Nej tak til fancie skyløsninger.