Microsoft advarer hospitaler: I er sårbare over for ransomware

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Coronakrisen gør, at ransomwareangreb kan betyde forskellen mellem liv og død.

Microsoft er begyndt at sende målrettede advarsler til hospitaler med offentlige, sårbare VPN-enheder og gateways, skriver Microsoft i et blogindlæg.

Herunder såkaldte Pulse-VPN'er, der er kendt for at være mål for ondsindede hackere. Blandt andet Travelex-angrebet begået af gruppen REvil, samt mål for ransomwareangrebene DoppelPaymer og Ragnarok.

Ligesom de fleste andre ransomwareangreb trænger infektionerne ind i systemer, hvorefter de krypterer alle de diske, de kan komme i nærheden af. Hvis offeret vil have adgang til data igen, skal der betales en løsesum.

Farligt under coronakrisen

Ransomwareangreb udgør en ekstra stor risiko for sundhedsvæsener verden over, fordi krisen presser hospitalerne på kapaciteten.

Og hvis kapaciteten nedsættes med et ransomwarenagreb betyder det, især i hårdt ramte lande, at flere vil skulle undvære behandling, hvilket giver en større dødelighed.

»Gennem Microsofts omfattende efterretningskilder har vi fundet mange eksempler på hospitaler, der har sårbare gateways og VPN'er i deres infrastruktur. For at hjælpe disse hospitaler, der i flere tilfælde er proppet med patienter, har vi notificeret dem om problemerne og sendt dem anvisninger til, hvordan de løser dem,« skriver Microsoft i blogindlægget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Emil Moe

Lad os (næsten ihvertfald da) håbe at de der vælger at gøre den slags, selv bliver hårdt ramt af corona, men deres elendige ransomware har nedlagt lige præcis det hospital de kunne være kommet ind på. Det ville fryde mig!

  • 1
  • 0
#3 Kenneth Schack Banner

En god grund til at infrastruktur ikke skal være bygget på løsninger med fokus på business case som Microsoft benytter.. De burde skifte til en Linux dsitribution og betale rengningen for programmer dertil, det vil øge sikkerheden markant...

  • 1
  • 0
#4 Peter Jensen

En del leverandør Pc'er som er leveret sammen med f.eks. en analyseautomat eller lasermikroskop bliver leveret med en Windows 7 Pc. Den meget dyre og komplicerede software der bruges og de "teknikere" der kommer med udstyret ved ikke om softwaren kan køre under Windows 10 eller også ved de at den ikke kan. Helt enig i at programmerne burde køre under Linux, men programmerne findes kun i Windows versioner.

Jeg har selv stået i problematikken og det ender gerne med at Pc'erne bliver tilsluttet deres eget vlan.

Peter

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere