Microsoft advarer: Hackere udnytter nyfunden sårbarhed til at angribe Windows-brugere

Illustration: Microsoft
Microsoft kalder en nyfunden sårbarhed, som hackere i øjeblikket udnytter, for 'kritisk'. Der kan gå flere uger, før der udgives en patch.

Microsoft advarer om, at hackere i øjeblikket udnytter en hidtil ukendt sårbarhed, der findes i alle supporterede versioner af Windows - også Windows 10. På nuværende tidspunkt findes der ikke en patch.

»Microsoft er opmærksom på begrænsede, målrettede angreb, der kan udnytte ikke-patchede sårbarheder i Adobe Type Manager-biblioteket,« skriver tech-giganten i en meddelelse, hvor man altså angiver sårbarheden som 'kritisk'.

I sikkerhedsmeddelelsen nævner Microsoft, at der er flere måder, hvorpå en hacker kan udnytte sårbarheden. Eksempelvis ved at lokke brugere til at åbne dokumenter med ondsindet indhold eller få dokumenterne vist i Windows' indbyggede forhåndsvisning, hvilket gør det muligt at køre malware såsom ransomware.

Ifølge TechCrunch.com oplyser en talsmand fra Microsoft, at det forventes, at der først udgives en patch 14. april.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin M

Det bør vel nævnes, at Microsofts fremhæver flg.:

For systems running supported versions of Windows 10 a successful attack could only result in code execution within an AppContainer sandbox context with limited privileges and capabilities.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere