Microsoft advarer erhvervskunder mod at gentage XP-support-udløb med Windows 7

Microsoft advarer erhvervskunder mod at gentage XP-support-udløb med Windows 7
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Der er ganske vist tre år til, men for virksomheder er det ikke for tidligt at begynde at planlægge, hvad der skal ske, når supporten på Windows 7 udløber - mener Microsoft.
17. januar 2017 kl. 10:23
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har begyndt nedtællingen for Windows 7. Supporten udløber nemlig 14. januar 2020, og det vil sige, at om tre år er det slut med sikkerhedsopdateringer til den populære Windows-version. Det skriver Ars Technica.

For den private bruger kan tre år synes som lige rigelig varsel, men for virksomheder kan processen med at evaluere behov, anskaffelsesmodeller, opgraderingsprocedurer og få det hele gennemført tage flere år. Det var i hvert fald erfaringen, da supporten på Windows XP udløb i april 2014.

Skulle man tilhøre det efterhånden meget begrænsede mindretal, som kører Windows Vista, så udløber supporten på denne Windows-version 11. april 2017 ifølge Microsoft.

Mindre forskel fra Windows 7 til 10

Windows 7 udkom i 2009, og det betyder, at den almindelige fulde support på styresystemet fra Microsoft, som normalt varer fem år, allerede er udløbet. Efter de første fem år fortsætter Microsoft i yderligere fem år med sikkerhedsopdateringer, men derefter er det slut. Kunder, der har særlige behov, har dog kunnet købe sig til forlænget support med sikkerhedsopdateringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsofts generelle anbefaling er dog, at kunderne opgraderer til den nyeste Windows-version. Lige nu er det Windows 10, hvor der for de fleste applikationers vedkommende er mindre forskel fra Windows 7 til Windows 10, end der var fra Windows XP til Windows 7.

Erfaringen fra Windows XP var dog, at omkostningerne ved migreringen for visse kunder blev større ved at udsætte den til sidste øjeblik, skriver divisionschef for Windows, Markus Nitschke, fra Microsofts tyske afdeling i et blogindlæg på Technet.

Windows 10's support udløber i oktober 2025, men for lige netop Windows 10 er der den fodnote, at man skal installere de løbende opdateringer for at forblive supporteret.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger