Microsoft er årets it-arbejdsplads: »Alle medarbejdere har et medansvar for at udvikle kulturen«

Illustration: Microsoft
Microsoft lever af medarbejdernes succes, og ­derfor er det vigtigt at fremstå ærlig i ord og handling, mener HR- direktør Camilla Hillerup.

En tillidsfuld og åben kultur, faglige udfordringer med et synligt karrierespor og dygtige ledere, der kan motivere og få medarbejderne til at vokse.

Det er den treenighed, Camilla Hillerup, HR-direktør i Microsoft Danmark, peger på, når hun bliver bedt om at komme med sit bud på, hvorfor Microsoft er de it-profes­sionelles yndlingsvirksomhed.

»Veluddannede specialister som vores softwareingeniører bliver tiltrukket af et fagligt miljø med ledere, der kan drive en udvikling, og det passer rigtig godt med det fokus, vi har. Vores succes drives langt hen ad vejen af medarbejderne. Vi tiltrækker ikke folk på andet end det, vi er på indersiden, og derfor skal vi være autentiske og turde have en holdning,« siger hun.

Microsoft, der netop er kåret til årets it-arbejdsplads 2020, har blandt andet sat et mål om at være CO2-negativ i 2030 og arbejder bevidst for øget mangfoldighed, bl.a. gennem et særligt program for at få kvinder til at vælger it-faget.

»Vi har ikke en CSR eller en klima­politik for at tiltrække folk, men fordi det er dem, vi er. Når vi arbejder benhårdt for at nå vore klimamål, er det, fordi vi tror på det. Når vi taler om flere kvinder inden for ledelse, er det, fordi vi tror på ægte mangfoldighed,« understreger Camilla Hillerup.

Alle medarbejdere har et ansvar for at udvikle kulturen i Microsoft, siger HR-direktør Camilla Hillerup, og det har bl.a. ført virksomhedens fokus i retning af klimabevidsthed og social ansvarlighed. Illustration: Microsoft

Med en åben og tillidsfuld kultur følger også, at de medarbejdere, der bliver ansat i virksomheden, bidrager til at udvikle den eksisterende kultur:

»Vi kigger på vores kultur som en rejse, for det, der gør os attraktive i dag, er ikke det, der gjorde os attraktive for fire år siden eller fire år frem i tiden. Alle medarbejdere har et medansvar for at udvikle kulturen, og det skaber trivsel, at alle skal have en stemme i at udvikle os som arbejdslads. På den måde udvikler vi os kontinuerligt hen imod det behov, der er blandt medarbejderne og i det omgivende samfund, f.eks. klima og CSR-debatten, som fylder en del lige nu,« siger hun.

Og netop den indstilling er afgørende for, at virksomheden får et godt ry, vurderer HR-direktøren:

»De allerbedste ambassadører for Microsoft er vores medarbejdere. Derfor opfordrer vi dem til at netværke, og på den måde er de faktisk vores bedste rekrutteringskanal.«

Kultur i en coronatid

Når kulturen spiller så stor en rolle, stod Camilla Hillerup og hendes kolleger i ledelsen over for en udfordring af de helt store, da Danmark lukkede ned den 11. marts. For hvordan sikrer man alt det, der er så afgørende for kulturen – faglig sparring, samarbejde og socialt nærvær – når man arbejder sammen hver for sig?

Da hovedparten af medarbejderne stadig arbejder hjemmefra, ligger der en stor opgave i at tage trivsels­temperaturen.

Foreløbig har medarbejderne deltaget i fire undersøgelser om energi og motivation på hjemmekontoret og om ønsker og behov. Det har betydet, at der bl.a. er blevet kørt større skærme og kontorstole ud til flere medarbejdere.

Når det gælder kultur og social sammenhængskraft, er der også sat gang i en række initiativer, f.eks. en torsdagsquiz og en fælles gåtur hver for sig under overskriften ‘Moving together with a distance’.

App giver sved på panden

Herudover er der lavet en app med daglige, fysiske gøremål, så medarbejderne får rørt sig. Her kan man også konkurrere i hold med det nærmeste team om, hvem der motionerer mest, fortæller Camilla Hillerup:

»Og så har jeg været super, super glad for at se en masse medarbejder- drevne arrangementer. Nogle afdelinger har selv fundet ud af at holde fredagsbar, og nogle af ingeniørerne har holdt spilaften.«

Når Microsoft har valgt, at største- parten af medarbejderne arbejder hjemme, handler det i høj grad om at tage samfundsansvar:

»Vi vil rigtig gerne være på kontoret, men når vi har alt, hvad der skal til for at arbejde virtuelt, bør vi ikke fylde op i den kollektive trafik, og så lader vi folk arbejde hjemme for at gøre plads til dem, der skal være her – f.eks. forskerholdet, der arbejder med kvantecomputer og har behov deres laboratorium, og dem, der har kundemøder. Men har man behov for at komme på kontoret, er døren åben. Og så er vi tilbage ved vores kultur: Vi stoler på, at vores medarbejdere træffer de rigtige beslutninger.«

Læs mere om IT Company Rank her i magasinet:

 

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere