Microsoft åbner for Windows-licenser afregnet pr. bruger

Illustration:
En ny licensmodel fra Microsoft gør det lettere at lade brugerne benytte deres eget udstyr og eksempelvis bruge en iPad med en virtuel Windows-desktop.

Microsoft åbner for en ny licensmodel, hvor licensen kan følge brugeren mellem flere forskellige enheder i stedet for at være knyttet til en bestemt pc. Det skriver ZDNet.

Den brugercentrerede licens er en del af Microsofts nye Enterprise Cloud Suite, og giver altså hver bruger en licens, som kan bruges til eksempelvis både en virtuel desktop og til at installere Enterprise-udgaven af Windows 7 eller Windows 8 på forskellige enheder.

I dag betaler virksomheder typisk for Windows-licenser pr. hardwareenhed, men med den nye model får virksomhederne mulighed for eksempelvis at lade en bruger både bruge sin private pc og en arbejds-pc.

Dermed bløder Microsoft op for sin licenspolitik i forhold til 'Bring Your Own Device', hvor medarbejderne benytter privat udstyr til arbejdsformål, skriver analytiker Duncan Jones fra Forrester Research i et blogindlæg.

Priserne for den nye model er endnu ikke offentliggjort, og derfor er det endnu ikke til at sige, hvorvidt den nye model er billigere for andre end de organisationer, som i dag betaler for licenser til væsentligt flere hardwareenheder, end de har brugere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere