Microsoft åbner for Windows-licenser afregnet pr. bruger

4. november 2014 kl. 16:158
En ny licensmodel fra Microsoft gør det lettere at lade brugerne benytte deres eget udstyr og eksempelvis bruge en iPad med en virtuel Windows-desktop.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft åbner for en ny licensmodel, hvor licensen kan følge brugeren mellem flere forskellige enheder i stedet for at være knyttet til en bestemt pc. Det skriver ZDNet.

Den brugercentrerede licens er en del af Microsofts nye Enterprise Cloud Suite, og giver altså hver bruger en licens, som kan bruges til eksempelvis både en virtuel desktop og til at installere Enterprise-udgaven af Windows 7 eller Windows 8 på forskellige enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag betaler virksomheder typisk for Windows-licenser pr. hardwareenhed, men med den nye model får virksomhederne mulighed for eksempelvis at lade en bruger både bruge sin private pc og en arbejds-pc.

Dermed bløder Microsoft op for sin licenspolitik i forhold til 'Bring Your Own Device', hvor medarbejderne benytter privat udstyr til arbejdsformål, skriver analytiker Duncan Jones fra Forrester Research i et blogindlæg.

Priserne for den nye model er endnu ikke offentliggjort, og derfor er det endnu ikke til at sige, hvorvidt den nye model er billigere for andre end de organisationer, som i dag betaler for licenser til væsentligt flere hardwareenheder, end de har brugere.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. november 2014 kl. 02:56

Hvis det licens system gennemføres kommer det til at gå ud over private kunder. Mange jeg kender har i gennemsnit 1 computer for hver 2 personer i husstanden, så de skal pludseligt til at have 2 licenser pr. pc.

7
6. november 2014 kl. 01:19

Du har ret. Kiggede lige på artiklen fra ZDNet. Den pointerer faktisk at der er tale om enterprise licenser, hvilket tilsyneladende ikke er vigtigt nok til at tage med i den danske artikel.

1
4. november 2014 kl. 21:51

Hvis det ikke længere er bundet til hardware, så er det vel heller ikke et operativ system længere?

Bliver interessant at se hvilken bootloader de forestiller sig vi skal bruge.