Microsoft 365 er den nye pakkeløsning Microsoft vil sælge til virksomheder

11. juli 2017 kl. 14:375
Microsoft 365 er den nye pakkeløsning Microsoft vil sælge til virksomheder
Illustration: Microsoft.
Microsoft 365 omfatter Windows 10, Microsofts sikkerhedspakke og Office 365 i én aftale.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

365 er åbenbart Microsofts lykketal. I hvert fald lancerer Microsoft nu en ny pakkeløsning kaldet Microsoft 365, som altså ikke skal forveksles med Office 365. Om end skaden ikke vil være så stor, for Microsoft 365 inkluderer nemlig også Office 365.

Selvom der er potentiale for lidt navneforvirring, så er den nye Microsoft 365 beregnet til at blive solgt til Microsofts erhvervskunder. Her er det væsentligt, at Microsoft ikke selv sælger størstedelen af licenserne, men i stedet lader salget gå gennem tusindvis af partnere, som udgør den reelle salgsorganisation for Microsoft.

Office 365 er en cloud-tjeneste, som Microsoft står for, og derfor er det potentielt nemt for en kunde at skære partneren fra som mellemled.

Derfor får disse partnere nu mulighed for også at sælge den nye Microsoft 365, som giver flere muligheder for, at partnerne kan lægge ekstra ydelser ind, der lader dem differentiere sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft 365 omfatter nemlig Office 365, Windows 10 og sikkerhedspakken Enterprise Mobility + Security, som blandt andet inkluderer device management af for eksempel iOS- og Android-telefoner.

Microsoft 365 vil som for de fleste andre af Microsofts erhvervsprodukter komme i en Enterprise-udgave og en version til små og mellemstore virksomheder med op til 300 medarbejdere.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
12. juli 2017 kl. 18:33

Jeg synes det er fantastisk at Microsoft ansætter en masse salgs eksperter der kan skabe en forretningsmodel der så kompleks at det giver mening for kunden at ansætte en masse købseksperter. Der er ingen tvivl om at det nedbringer arbejdsløsheden.

4
12. juli 2017 kl. 13:36

Office 365 er eftersigende på vej til at blive den nye standard i Region Hovedstaden . Mon ikke de har lavet en fuld aftale, altså denne "Microsoft 365" aftale efter problemerne med end-of-life support på XP for nogle år siden.

3
11. juli 2017 kl. 18:22

Nu til dags er det primært "As a service" forbrug man får bagudbetalt per måned, via det program Microsoft kalder "Cloud Solution Provider" (CSP).

OVS og andre forudbetalte aftaler findes stadig, og rigtigt mange kunder vil hellere over på en mere fleksibel model hvor man ikke skal lægge en større udbetaling forud.

2
11. juli 2017 kl. 16:00

Lignende har eksisteret, gør det måske stadig. Hed den gang OVS aftale, kontorpakke. Den indeholdt nyeste Windows og Office.

Spørgsmålet er så om man kan købe sig fri af Microsoft 365. Ved OVS aftalen kunne man købe sig fri for 1,75år betaling, så måtte man beholde den software som på det tidspunkt var gældende. Uden udtrædelses ordning havde man intet.

Vi valgte at træde ud af aftalen fordi vi alligevel ikke hele tiden brugte nyeste Windows/Office. I mellemtiden har vi sparet så meget at vi for mindre penge kan gå ud og købe komplet nye versioner.

1
11. juli 2017 kl. 15:03

Den hedder så bare Secure Productivity Enterprise (SPE), i enten E3 eller E5 udgaver.

Jeg vil gå ud fra Microsoft benytter lejligheden til at skifte navn på SPE pakken således at man som kunde nemmere kan tænke lidt over det om det er Business eller Enterprise pakken der giver mest mening.

Den store forskel er hvorvidt man får Business Premium med i pakken (som man kommer til at få i Microsoft 365), eller om man får Enterprise E3 som har Office ProPlus (Som man får hvis man licenserede SPE lige nu).

En anden ting jeg bemærkede var at Microsoft 365 giver mulighed for at licensere Windows 10 Professionel, hvor SPE giver retten til Windows 10 Enterprise. Hvorfor man vælger at gå ned på sikkerhed hvad det angår giver ikke så meget mening i mit hoved.

Derudover er det noget pjat at skrive det er nemt for kunden at komme væk fra deres Partner hvis kunden benytter Cloud services fra Microsoft.

Kunderne fortrækker i høj grad at have en Partner tilknyttet til at hjælpe og rådgive dem, faktisk i så høj en grad at Microsoft selv anbefaler en Partner når de laver callouts.