Microsoft: To mindre batterier i din smartphone er bedre end et stort

Det lyder indlysende, at flere batterier giver mere strøm, men Microsofts forslag indebærer to mindre batterier optimeret til hver deres formål i stedet for ét stort.

To batterier er bedre end ét. Det er ét af Microsofts forslag til at løse det problem, som mange brugere af smartphones kæmper med, nemlig at telefonerne kan være temmelig forslugne, når det gælder strøm. Det skriver MIT Technology Review.

Der er sket forbedringer med software, mere effektive processorer, bedre batterier og større telefoner med plads til større batterier, men mange smartphone-brugere oplever stadig, at deres telefoner skal lades op mindst én gang i døgnet.

Læs også: Phablet-test: Batterilevetiden er den største overraskelse

Men der er mulighed for at afhjælpe problemet med utraditionelle metoder, lyder det fra Microsoft.

»Vi kan ikke bare sidde og vente på, at den bedste batteriteknologi kommer. Vi kan gøre store fremskridt i dag, fordi de nuværende systemer ikke udnytter batterierne på en smart måde,« siger Microsoft-forsker Ranveer Chandra til MIT Technology Review.

Et af Microsofts forslag går på at erstatte det store batteri i telefonerne med to mindre batterier, som til gengæld er optimeret til hver deres formål. Det ene kan være optimeret til at levere meget strøm til eksempelvis spil eller GPS-applikationer, mens det andet er optimeret til at forsyne telefonen, når der næsten ikke skal bruges strøm i standby-tilstand.

En prototype på konceptet har ifølge Microsoft opnået at forlænge batteritiden med 20 til 50 procent.

Derudover ligger der ifølge Microsoft muligheder for forbedringer i mobilstyresystemerne, som kan blive bedre til at overvåge, om applikationer bruger uforholdsmæssigt meget strøm, og om de gør det, når brugeren ikke aktivt benytter dem.

I dag benytter mange smartphone-brugere sig af værktøjer til at opdage, om der er applikationer, der bruger for meget strøm, men et mere strømbevidst styresystem kunne automatisere den opgave.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Einar Petersen

De Danske politikkere kunne indføre et forbud imod preloadede applikationer der ikke kan afinstalleres lige som man har gjort i Sydkorea

På den måde villa man uden nogen som helst teknisk ændring gøre det muligt for ejeren af telefonen selv at strømoptimere.

En god del af det strømforbrug der er på en moderne telefon kan hidføres til elendigt programmerede applikationer der kører i baggrunden og sender i tusinder af requests og benytter div funktionalitet i telefonen, og som på trods af at være installeret basalt set ikke bruges af ejeren.

Se der var en mulighed for proaktiv forbruger lovgivning der ikke ville forhindre præinstallation, men som ville afhjælpe problemet med at man skal "jailbreake" sin telefon for at slippe for forslugne applikationer og derved nedsætte sit batteriforbrug. Det er forbruger politik som vil noget og som ikke afkræver brug af specifikke patenter eller teknologier for at virke.

 • 9
 • 1
#2 s_ mejlhede

ER det ikke MS som skriver programmerne og laver systemerne som sluger strømmen, og ikke fungere optimalt.

Så de skriver at vores OS, ikke kan udnytte og bruge hardware optimalt (som vi også lave), da det er noget lort :-)

Men det er MS løsning på et software problem, mere, større, dyre og hurtigere hardware.

Det er langt tid siden jeg har oplevet at en androide ikke kunne holde minimum 2-3 dage. Hvis man snakker den halve dag, spiller og bruge WAN, BT og GPS kan man da nok være i bund om aften, men med det forbrug er det naturligt at skulle lade natten over, og have en extra lader i bil og på arbejde for en sikkerheds skyld.

 • 5
 • 14
#3 Poul Pedersen

Enig, det er en imponerende forbedring af ydelsen man kan få ved at jailbreake sin mobil og nøjes med at bruge de ting man faktisk bruger. Præcist som ens pc bruger uforholdsmæssigt meget strøm på at vise slamkodede flash-banners, med mindre man går aktivt ind og nørder lidt i at få dem deaktiveret. Men nu kan jeg godt forstå at MS ikke gider ind på emnet omkring styresystemer, for det har de jo bevist at de ikke magter at lave ordentligt.

 • 3
 • 3
#4 Ivo Santos

en måde at spare på strømforbruget er at udskifte alle html baserede applicationer med nogle der er designed i et sprog så som c og c++, for det er meget jo meget bekvemt med web baserede aplicationer, men javascript vil altid være et problem da det bruger en masse ekstra cpu cyklus som gør at strømforbruget stiger en del. At EU burde gøre det samme som Sydkorea har gjort ville da også være en god ide. Nu ved jeg så ikke hvor effektiv .net og Java er i forhold til C og C++ så det overlader jeg til dem som er mere kompetente på det område.

 • 2
 • 3
#7 Thomas Andersen

Men nu kan jeg godt forstå at MS ikke gider ind på emnet omkring styresystemer, for det har de jo bevist at de ikke magter at lave ordentligt.

Mig bekendt er Windows Phone mindre krævende end Android? Men nu handler artiklen ikke om OS, men om strømkrævende apps som spil og GPS applikationer. Ideen er jo netop at OS'et skal bruge det "lille" batteri.

 • 2
 • 1
#8 s_ mejlhede

"Prøv evt at læse artiklen."

"I dag benytter mange smartphone-brugere sig af værktøjer til at opdage, om der er applikationer, der bruger for meget strøm, men et mere strømbevidst styresystem kunne automatisere den opgave."

Det er jo det som jeg har gjort ! De skriver at deres OS ikke er strømbevidst, og giver med vanlig MS arrogance hardware og andre(apilkationer) skylden, og lader dem/det om at klare opgaven i stedet for at lave et ordentligt OS, som det burde være muligt når det blev påstået at det var lavet for bunden.

 • 0
 • 8
#11 Rasmus Rask

Det er langt tid siden jeg har oplevet at en androide ikke kunne holde minimum 2-3 dage.

Jeg har efterhånden haft en 5-6 Android smartphones, med alt fra Android 1.x til nyeste. Den eneste måde jeg ikke behøvede at lade dem op dagligt, var hvis jeg slog alt fra der gjorde dem "smart".

men med det forbrug er det naturligt at skulle lade natten over, og have en extra lader i bil og på arbejde for en sikkerheds skyld.

Men er det ikke netop det Microsoft forsøger at løse?

Jeg synes det lyder som en interessant idé. Måske man stadigvæk kan ringe og SMS'e (i dagevis?), selvom du har drænet "multimedie"-batteriet?

 • 3
 • 0
#13 Peter Hansen

Jeg synes det lyder som en interessant idé. Måske man stadigvæk kan ringe og SMS'e (i dagevis?), selvom du har drænet "multimedie"-batteriet?

Det behøver man ikke to batterier for at opnå. Det kræver bare at telefonen lukker ned for diverse funktioner og apps når batteriniveauet er nået under et vist niveau. Det er allerede implementeret på smartphones i mere eller mindre grad.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere