Micronaut-framework lander i version tre med valgfri kerne

Illustration: Milkos/Bigstock
JVM-framework til små apps, baseret på mikrotjenester og serverless, kommer i ny aftapning med mange ændringer.

Frameworket Micronaut er landet i version nummer tre. I lighed med kendinge som Spring Boot er Micronaut en platform til Javas JVM-platform, men med fokus på små apps, baseret på mikrotjenester og serverless-teknologi.

Ud over Java kan udviklere også anvende sprogene Kotlin og Groovy, og Scala skulle være på vej.

Bag frameworket står konsulentfirmaet Object Computing, der også har været ophav til Grails-miljøet i Groovy, som befinder sig i samme genre som Ruby on Rails og Spring Boot.

I den nye udgave kan udviklerne vælge mellem forskellige reaktive kernebiblioteker, som frameworket bygger oven på. Det har tidligere været biblioteket Rxjava2, men udviklerne bag Micronaut foretrækker et andet reaktivt bibliotek, nemlig Project Reactor. Siden da er Rxjava opdateret til version 3, men Micronaut-holdet foretrækker stadig Project Reactor. Det er dog muligt at benytte Rxjava via en konfigurationsindstilling.

Blandt andre nyheder er ændrede namespaces ved import, hvor en del javax-pakker skal skifte navne, som følge af enterprise-Javas skift fra Oracle til den nye Jakarta-organisation.

Læs også: Java Enterprise udkommer i open source som Jakarta

Der er mange andre nyheder i version tre. Det skulle også være nemt at opgradere kode skrevet med den tidligere version, ved hjælp af frameworket Openrewrite, der er skabt med den slags formål for øje. Det foregår ved hjælp af plugins til build-systemerne Gradle og Maven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere