Metaverset er den våde drøm, der har drevet spilindustrien de sidste mange år

Metaverset er den våde drøm, der har drevet spilindustrien de sidste mange år
Illustration: Meta.
Siden Mark Zuckerberg annoncerede sin vision for 'metaverset', har flere kløet sig i håret over, hvad et metavers rent faktisk indebærer. Men i spilindustrien har metaverset længe været det ultimative ideal.
5. november 2021 kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Hvis du spurgte folk i dag, hvad metaverset er, så ville de fleste nok sige, at det er en Spider-Man film« siger Mark Zuckerberg i sin præsentation af Facebook-selskabets navneskift til Meta og deres visioner for den næste fase af internettet; metaverset. Han udstøder et lille fnis ved tanken, inden han tilføjer:

»Men folk der rent faktisk følger området, vil sige, at det handler om gaming.«

Selvom Mark Zuckerbergs vision for den næste fase af internettet måske er mere ambitiøs, end hvad vi har set i spilverdenen, så er det svært at komme udenom, at det er i spil, vi er kommet tættest på at se eksempler på metavers-tankegange.

Fortnite

Udvikler(e): Epic Games, People Can Fly
Udgivelsesdato: 21-07-2017
Platforme: PlayStation 4 og 5, Xbox One og Xbox One Series X|S, Nintendo Switch, PC, Android-telefoner

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. november 2021 kl. 19:52

Det duer ikke at bygge videre ovenpå Facebook når vi ved at Facebook er så politiseret at de smider folk af der siger for meget som ikke passer med den herskende ideologi i Facebook. Magt korrumperer.

En neutral platform er en hvor brugerne ejer deres egne data. Det må betyde at løsningen må bygges på en blockchain. Der er kun en blockchain der er teknisk velfungerende så vidt jeg kan vurdere. Den hedder Bitcoin Satoshi Vision (BSV). BSV er billig at bruge og kan skalere. Lær mere ved f.eks. at tage et eller flere gratis onlinekurser på https://bitcoinsv.academy/. Har du behov for at starte mildere er der https://coingeek.com/bitcoin101/.