Meta millimeter fra at indgå milliardforlig efter Cambridge Analytica-skandale

27. december 2022 kl. 09:304
Meta
Illustration: Nokia621/Wikimedia Commons.
Flere millioner Facebook-brugere fik i 2016 lækket deres personlige data i forbindelse med præsidentvalgkampen. Nu står en del af dem til at modtage historisk erstatning fra Facebooks moderselskab, Meta.
Artiklen er ældre end 30 dage

Facebooks moderselskab, Meta, er kun en formel godkendelse af den føderale domstol i San Francisco fra at indgå et forlig svarende til godt 5 milliarder kroner med en gruppe af brugere, der fik lækket deres personlige data i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen i 2016.

Det skriver Ritzau.

Læs også: Britisk medie 'The Guardian' ramt af formodet ransomwareangreb

»Det foreslåede forlig på 725 millioner (dollars, red.) er den største erstatning, der nogensinde er opnået i en sag om data og privatliv, og det er det største beløb, Facebook nogensinde har betalt i et privat søgsmål,« lyder det ifølge Ritzau fra advokaterne, der repræsenterer gruppen af brugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den føderale domstol træffer sin afgørelse om forliget i marts 2023.

Læs også: Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet får ny departementschef

Cambridge Analytica-skandalen drejer sig om, hvordan millioner af brugeres Facebook-data blev indsamlet og brugt til at målrette politiske budskaber fra blandt andre Donald Trump i forbindelse med valgkampen forud for det amerikanske præsidentvalg i 2016.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
27. februar kl. 11:45

I en anden artikel om TikTok, citeres digitaliseringsministeren: »Vi må insistere på, at vores persondata behandles sikkert og fortroligt og ikke sendes til Kina.Men mens Kina er mistænkt for at dele indsamlede data med regeringen, så er det veldokumenteret at USA gør det! Og Amerikanernes "dans om (data)guldkalven" er ikke spor mindre skræmmende end Kina's overvågning.

Så hvorfor så hysterisk om Kina, mens FE lader USA indsamle data om de danske borgere og regeringen endda holder hånden over dem?

4
28. februar kl. 13:36

Det kan vel koges ned til, at USA er vores "venner" og det er Kina IKKE.

1
27. december 2022 kl. 13:50

Hvorfor ryger de ikke i fængsel?

2
27. december 2022 kl. 21:32

Vel fordi grådighed er en nationalsport og en dyd, i USA ;) Se bare på erstatningen størrelse: hvornår har nogen i f.eks. Danmark, sidst sat beløb på læk at personfølsomme oplysninger?