Anbefaling til Erhvervsministeriet: Flere offentlige data skal gøres kommercielle

Hvis offentlige data har kommerciel interesse, bør de gøres nemmere at få fat i for dansk erhvervsliv. Det fremgår af en rapport, som i dag er blevet afleveret til Erhvervsministeriet.

Erhvervsministeriet har fremlagt en »ambitiøs« samling af råd til regeringen under navnet Danmark som Digital Frontløber.

Afsenderen af rapporten er Digitalt Vækstpanel, en arbejdsgruppe nedsat af Erhvervsministeriet.

I dette sæt af 33 forskellige råd står blandt andet, at »mere offentlig data med kommerciel værdi skal gøres tilgængelige«. For Danmark har ifølge rapporten store mængder af offentlige data i høj kvalitet, som, hvis det kombineres med andre data, kan skabe værdi for virksomheder.

Flere data skal åbnes

Digitaliseringsstyrelsen er allerede i gang med at stille data til rådighed i form af det såkaldte Grunddataprogram og desuden ved åbning af borgerdata i øvrigt. Missionen indebærer, at mange offentlige databaser er på vej til at blive let tilgængelige og frit anvendelige af alle – myndigheder, virksomheder og borgere.

Data lægges bl.a. på den fælles distributionsplatform, Datafordeleren.

Læs også: Sådan kan frie grunddata bruges: Skybrudsadvarsel, vindmølle-udsigt og butiksplacering

Læs også: Fra CPR-numre til vandløb: Dyk ned i den samlede model for danske grunddata

Men blandt eksemplerne fra Digitalt Vækstpanel på data, som endnu ikke er tilgængelige, er dem, som på nuværende tidspunkt befinder sig bag en betalingsmur. Det kan eksempelvis være data fra DMI og Danmarks Statistik.

Frigørelsen skal ske på områder, hvor de kan have særlig kommerciel potentiale for danske virksomheder, og med respekt for personfølsomme data. Derudover skal de gøres nemmere at håndtere, og dansk erhvervsliv skal blive klar over, hvilken værdi disse data kan have.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017