Mere end en million uvidende brugere henter forfalsket Whatsapp-app

Den originale udgave af Whatsapp som den fremgår på Google Play Illustration: Screendump
En forfalsket udgave af WhatsApp er blevet hentet mere end en million gange.

En ganske overbevisende, reklamespækket kopi af den populære krypterede chat-applikation whatsapp er blevet downloadet mere end én million gange.

Læs også: Facebook forsvarer krypteret chat-tjeneste: Metadata kan stadig afsløre terrorister

Applikationen blev opdaget af opmærksomme Reddit-brugere, der straks gjorde internettet opmærksomt på, at der altså var en umiddelbart velkendt app derude, der ikke bør hentes ned, skriver The Hacker News.

Svindler-applikationen er fjernet nu, men skulle ifølge The Hacker News have lignet den originale, legitime Whatsapp på en prik.

Læs også: Mega millionsmæk til Facebook: Vestager straffer it-giganten for at vildlede om opkøb af chat-app

Men i stedet for en af verdens mest downloadede krypterede chat-tjenester får man blot en ordentlig bunke reklamer, hvis man klikker på den forkerte app i Google Play. Om nogle af reklamerne er skadelige, eller om applikationen indeholder decideret malware, vides ikke med sikkerhed.

Læs også: EU: Apps skal give politiet adgang - ellers vil vi kræve bagdøre med lov

Den falske app prøvede desuden at gemme sig ved at have et blankt ikon og ved ikke at have en titel, skriver en af brugerne på Reddit, der har hentet applikationen og skilt den ad.

Whatsapp er flere gange blevet forsøgt lukket af diverse restriktive regeringer verden over, hvilket ifølge udviklerne bag applikationen blot vidner om, at man kan regne med, at applikationen tager ens privatliv seriøst og ikke har adgang til, hvad der sker mellem brugere af applikationen.

Læs også: Britisk pres på kryptotjenester efter angreb: »Der bør ikke være noget sted, terrorister kan skjule sig«

Kopiudgaven af Whatsapp vidner endnu en gang om, at filtrene, både Google og Apple kører diverse apps igennem, ikke forhindrer, at uvidende brugere bliver snydt.

Læs også: Britisk pres på kryptotjenester efter angreb: »Der bør ikke være noget sted, terrorister kan skjule sig«

Svindlerversionen med mere end en million downloads er ikke alene om at plagiere tjenesten. Søger man på Whatsapp, kommer der ifølge The Hacker News hele syv falske alternativer op. Fælles for dem alle er, at de efterligner udviklernavnet på den legitime ved blot at tilføje et enkelt mellemrum eller komma for enden af navnet.

Desuden har de alle sammen fire stjerner i gennemsnit, hvilket tyder på effektivt fusk med anmeldelsessystemet i Google Play, skriver The Hacker News.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Sune Riedel

Kopiudgaven af Whatsapp vidner endnu en gang om at filtrene, både Google og Apple kører diverse apps igennem, ikke forhindrer, at uvidende brugere bliver snydt.

Arh, jeg tænker, at når den falske WhatsApp kun findes på Googles Play Store, så vidner den kun om at Googles filtre ikke forhindrer, at uvidende brugere bliver snydt. Der er sikkert apps i Apple AppStore, som vidner om, at deres filtre ikke er perfekte, men lige præcis den her app, er så ikke én af dem...

  • 5
  • 0
#3 Sune Riedel

Ah, eller også er appen kun lavet til andriod, og ikke iphone der jo kun har 17% af markedet, og derfor ikke er nær så interessant.

Du har givetvis ret i, at den kun er lavet til Android - ellers havde artiklen vel også beskrevet, at den fandtes til iOS.

Men jeg kan ikke se hvordan markedsandele har noget at gøre med at en Android app vidner om at kvaliteten af Apples filtre er mangelfuld.

Kan du forklare det lidt nærmere?

  • 2
  • 0
#4 Henrik Madsen

Men jeg kan ikke se hvordan markedsandele har noget at gøre med at en Android app vidner om at kvaliteten af Apples filtre er mangelfuld.

Som jeg læser det så er det heller ikke det der sigtes til.

Nok nærmere at hackerne hellere vil bruge deres kræfter på at lave en app som har en potentiel inficeringsrate på over 80% end en som har en potentiel inficeringsrate på 17%

Samme mekanisme som gør at der ikke findes nær så meget malware til linux frem for windows. (Altså at man kan ramme mange flere potentielle ofre ved at gå efter f.eks windows som er meget mere udbredt).

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere