Mere end hver tiende har downloadet Zoom fra ikke-officielle kanaler

Illustration: Rawpixel.com/Bigstock
Ifølge en ny undersøgelse har over 10 procent på verdensplan af alle downloads af videokonference-softwaren Zoom foregået på ikke-officielle kanaler. Det kan være en fare for sikkerheden, da der kan være fiflet med indholdet.

10 procent af alle downloads af video-chat-softwaren Zoom sker gennem tredjepartskanaler.

Læs også: Flere og flere forbyder Zoom: Sådan sikres de danske universiteters videomøder

At mange mennesker vælger at downloade fra tredjepartskilder øger risikoen for, at sikkerheden ikke er i orden.

Der kan nemlig være ondsindet software med i pakken, når man downloader fra andre end udgiveren eller andre betroede kanaler.

I en undersøgelse, der er lavet af sikkerhedsfirmaet Bitdefender, kan man læse, at der i mere end 100.000 tilfælde af de 750.000, der er blevet tjekket i undersøgelsen, ikke var tale om, at programmet blev hentet ned fra Zooms egen hjemmeside eller Google Play.

Læs også: Zoom forsøger at løse sikkerhedsproblemer

Undersøgelsen bruger data tilbage fra 1. januar i år.

Sker på baggrund af links og Google-søgninger

Bitdefender regner med, at så mange henter Zoom fra andre kanaler, fordi links spreder sig via venner, kolleger eller familie, når man skal henvise til programmet.

Desuden kommer tredjepartskanaler også frem, når man søger på Google, hvilket også kan være en årsag til, at mange har hentet det der.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Peter Jensen

Der er i forvejen ingen sikkerhed ved Zoom. Det er allerede dokumenteret af University of Toronto, The Intercept m.f.l. at både trafik og krypteringsnøgler kan havne i klørene på det kommunistiske diktatur i Kina. Zoom har også 3 firmaer i, og flere andre forbindelser til, det kommunistiske diktatur i Kina. Alt i alt lige så usikkert som at bruge udstyr fra Huawei, der er afsløret i at spionere for CCP-diktaturet i Kina.

Vælg i stedet alternativer baseret på fri software og som tilbyder end-to-end kryptering. Fx. Jitsi, Mumble, Signal m.fl.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere