Mere end gratis musik: Spotify delte malware gennem reklamer

Flere Spotify-kunder, som ikke har opgraderet til Premium, har fået sig en ubehagelig overraskelse. Programmets reklamer har i flere tilfælde forsøgt at åbne malware-inficerede pop up-vinduer. Spotify udtaler, at problemet er løst.

Flere Spotify-kunder fik for nylig mere end bare gratis musikstreaming gennem den gratis udgave af den populære streamingtjeneste.

Engadgetskriver, at Spotify har modtaget adskillige henvendelser fra brugere, der har oplevet, at reklamerne i streamingtjenesten har forsøgt at åbne malware-inficerede pop up-vinduer i deres standardbrowser i et forsøg på at kompromittere systemet.

Læs også: Adskillige Spotify-brugere har fået deres oplysninger lækket

Angrebet er angiveligt sket på tværs af styresystemer. Der er meldinger om samme adfærd fra både brugere af Windows, Mac og Linux, og angiveligt er angrebet i flere tilfælde sket, uden at brugeren har trykket på reklamen.

Det er dog ikke sikkert, hvorvidt truslen har været effektiv i alle styresystemer.

Spotify udtaler til Engadget, at det var en ‘isoleret hændelse’, og at problemet er løst. Ifølge tjenesten drejer det sig kun om ‘et lille antal brugere’, som er blevet ramt af malware-truslen.

»Et lille antal brugere har oplevet et problem med tvivlsomme pop up-hjemmesider i deres standardbrowser som et resultat af en isoleret hændelse med en reklame i vores gratis udgave. Vi har nu identificeret kilden til problemet og har lukket den ned. Vi fortsætter med at overvåge situationen,« lyder det fulde statement fra Spotify til Engadget.

Læs også: Spotify siger undskyld efter brugerstorm mod nye privacy-vilkår

Ifølge samme medie oplevede Spotify i 2011 præcis samme situation, og kalder det for ‘en anelse pinligt’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Robert Winther

Episoder som denne er en af hovedårsagerne til, at alle burde bruge en Adblocker i 2016.

Jeg forstår godt at websteder som Version 2 har brug for indtægter, og at den kommer fra bannerreklamer m.v., men så længe det sker på bekostning af min sikkerhed, så er jeg nødt til at bruge en Adblocker.

Jeg fik i øvrigt ikke 'vi kan se du bruger Adblocker'-popup'en på Version 2 i dag. Er det tilfældigt eller fordi Version 2 godt kan se det ironiske i at bede om at vi ikke bruger Adblockers, samtidig med at de bringer historier som denne?

Jeg klikker alligevel ikke på de reklamer, så danske netmedier: Find nu sammen i en Spotify-licensmodel i stedet.

  • 0
  • 0
Bent Jensen

Så kan både malware, og nogen reklamesider være særdeles aggressive. Med at åben vinduer og ligende. Kan ikke forstår at chrome, og firefox, åbner andre vinduer, når det som standart er slået til at det skal de ikke.

Men heldigvis tror jeg, at selv i Windows, så skal man efter v7, selv aktiv åben et vindu for at bliver ramt ?. Men hvis man har 20-50 stykker der er poppet op, så kan man jo trykke forkert. Eller mener de at Linux ikke bliver Ramt af exe file, men at siden med den alligevel popper op ?

Selv hvis du klikket ja, så vil du jo ikke blive angrebet i Linux, selv ikke med en linux pakkefil. Artiklen forfatter har hvis ikke meget viden om sagen, men har bare oversat og postet.

  • 0
  • 0
Bent Jensen

"Så i sidste ende kan det betyde at den gratis udgave lukker Det er et problem på flere gratis tjenester"

Ja for dem, ikke dig. Og det giver ikke dem ret til at distribuere eller formidle virus og malware.

Hvis de vil undgå dette, kan de tage reklame ind på hjemmesiden, det vil samtidigt betyde at adblocker ikke vil stoppe deres reklamer, i første omgang til de misbruger det. Og at hjemmeside så må tage et ansvar for indhold, men så også vil få en større indtjening

Men det er jo ikke nemt at håndtere..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere