Mere end 40 organisationer hacket i en af Contis mest effektive ransomwarekampagner

28. juni 2022 kl. 09:05
Mere end 40 organisationer hacket i en af Contis mest effektive ransomwarekampagner
Illustration: Flynt/Bigstock.
En ny rapport fra cybersikkerhedsvirksomheden Group-IB belyser en af ramsomwaregruppen Contis mest effektive kampagner, den såkaldte ARMattack-kampagne, hvor det lykkedes gruppen at hacke mere end 40 organisationer på lidt mere end en måned.
Artiklen er ældre end 30 dage

En af verdens mest berygtede ransomwaregrupper, Conti, har vist sig i stand til at hacke mere end 40 organisationer på lidt mere end en måned og har siden, gruppen for første gang kom i offentlighedens søgelys, hver måned offentliggjort stjålet data fra i gennemsnit mere end 35 organisationer, der ikke har betalt løsesum.

Det skriver Bleeping Computer på baggrund af en rapport fra cybersikkerhedsvirksomheden Group-IB, der kaster lys over Contis handlemønstre.

Læs også: EU udvider samarbejde med sociale medier om at bekæmpe desinformation

En af gruppens mest produktive og effektive kampagner, der er blevet døbt 'ARMattack', løb fra 17. november 2021 til 20. december samme år, og under denne kampagne lykkedes det gruppen at ramme mere end 40 organisationer fordelt over det meste af verden og inden for flere forskellige sektorer. USA er det hyppigste angrebsmål med 37 procent af alle tilfælde, men også den danske »ingeniør-branche« blev ifølge rapporten 'CONTI ARMADA: ARMATTACK CAMPAIGN' ramt af angreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Tysk konkurrencemyndighed undersøger Apples omdiskuterede privacy-politik

»Efter at have fået adgang til en virksomheds infrastruktur, eksfiltrerer trusselsaktørerne specifikke dokumenter (oftest for at bestemme, hvilken organisation de har at gøre med) og leder efter filer, der indeholder adgangskoder (både i almindelig tekst og krypteret). Til sidst, efter at have erhvervet alle de nødvendige privilegier og fået adgang til alle de enheder, de er interesserede i, implementerer hackerne ransomware til alle enhederne og kører det,« skriver Group-IB i en pressemeddelelse, der følger rapporten.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger