Mere end 100 milliarder ruller gennem Mobilepay i 2019: »Er blevet en central del af Danmarks betalingsinfrastruktur«
Danskerne bruger i stigende grad telefonen til at betale med. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at den mobile betalingstjeneste Mobilepay lod mere 100 milliarder kroner rulle gennem systemet i 2019.
Det oplyser Mobilepay, der er ejet af Danske Bank, i en pressemeddelelse. Af denne fremgår det også, at fremgangen især skyldes, at butikker og webshops for alvor er begyndt at tage Mobilepay til sig som betalingsløsning.
»Løsningen er blevet en central del af Danmarks betalingsinfrastruktur,« siger Torben Gamst Pedersen, direktør for Mobilepay, i pressemeddelelsen.
Oprindeligt udviklet til venne-betalinger
Mens flere tredjeverdenslande, herunder Kenya, har haft mobilbetalinger i mere end 12 år, kom konceptet først for alvor til Danmark i form af Mobilepay i 2013.
Dengang var applikationen hovedsagelig rettet mod danskere, der privat havde brug for på nem vis at dele regninger eller sende penge mellem hinanden.
Siden er der blevet bygget en løsning, der tillader fysiske og digitale virksomheder at modtage betalinger fra private mod et transaktionsgebyr.
Mobilepay har siden oplevet en markant fremgang. I 2019 var der i alt 330 millioner overførsler med Mobilepay mod 280 millioner 2018, hvilket som sagt beløb sig til 102 milliarder overførte kroner i 2019 mod 82 milliarder i 2018.
Flere står dog i kø for at udfrodre Mobilepay som betalingsløsning på det danske marked, skriver DR.
Konkurrenterne tæller flere markante spillere på den digitale scene – ikke mindst Google, Facebook og Apple, der alle pusler med deres egne, mobile betalingsløsninger.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.