Chrome og Firefox overlevede: Edge var hackernes favoritmål i konkurrence

Illustration: Markus Spiske
Microsofts browser var det foretrukne mål ved hackerkonkurrencen Pwn2Own. De to veletablerede browsere Chrome og Firefox blev knap forsøgt angrebet.

Da Microsoft lavede Edge-browseren, var det netop for at kunne følge med sikkerhedsmæssigt i forhold til konkurrenterne Firefox og Chrome. Og selvom Edge stort set blev kodet om fra bunden i forhold til dens forgænger, Internet Explorer, lader det til, at browseren ikke er usårlig. Det skriver tomshardware.com.

For ved den årlige hackerkonkurrence Pwn2Own 2017 blev sikkerheden i Edge brudt hele fem gange, mens Chrome og Firefox stod last og brast gennem de mange prøvelser, deltagerne udsatte browsere for.

Læs også: Tretrins-sårbarhedsraket bryder ud gennem browseren og den virtuelle maskine

For god ordens skyld nævner tomshardware.com også, at der blev udført flere hackerforsøg mod Edge end mod de øvrige browsere. Der var eksempelvis blot ét fejlslagent forsøg mod Chrome og to forsøg mod Firefox.

Dermed har der altså også været større interesse for at teste sikkerheden i den forholdsvis nytilkomne Edge-browser, og der blev blandt andet fundet et sikkerhedshul i Javascript-motoren Chakra.

Den store hackerkonkurrence tilbyder præmier på mellem 80 og 110.000 dollars. Omvendt bruger hackerne zero-day-sårbarheder, der potentielt kunne sælges dyrt til tredjeparter, hvis den, der opdager dem, ønskede det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere