Menneskelig musebevægelse afløser forældet Captcha

Bot-spærrer-systemet Captcha er efterhånden for nemt for en robot at komme igennem. Nu vil Google afgøre, om brugeren er et menneske, ved at aflæse, hvordan musen bevæger sig.

Skæv og obskur skrift eller et sløret billede. Det er, hvad Google blandt andet bruger til at afsløre, om du er et menneske eller en computer. Men det er snart slut, skriver BBC.

De kendte Captcha-felter, der står for Completely Automated Public Turing test to Tell Computers and Humans Apart, er ikke længere i stand til at udføre deres arbejde ordentligt, lyder det fra søgegiganten.

Mens 9 ud af 10 mennesker finder Captcha-testen vanskelig, er avancerede computere i dag i 99,8 procent af tilfældene i stand til at tyde de besværlige tegn. Så nu har Google opdateret testen til det, de kalder 'No Captcha reCaptcha'.

Den nye, forbedrede Captcha beder brugeren tage stilling til følgende udsagn:

»Jeg er ikke en robot.«

Google satser ikke på robotters ærlighed, men derimod på den unikke menneskelige måde, hvorpå vi fører en musecursor hen til en tjekboks. Den nyt bot-fælde analyserer brugerens adfærd fra det øjeblik, Captcha-siden indlæses. Hvis systemet ikke er tilfreds, kan du stadig komme ud i en klassisk Captcha-manøvre igen.

'No Captcha reCaptcha' virker i sagens natur ikke på mobiltelefoner og andre touch-interfaces. På sådanne platforme kan brugeren i stedet sammenligne og vælge billeder, der ligner hinanden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Nyhjem

Jeg kan godt lide idéen, men tænker det er svært at analysere musebevægelser på telefon og tablets.. som jo ingen mus har. Der vil analysen sige noget i stil med at alle felter blev udfyldt uden at bruge musen.. og altså må du være en bot?

  • 2
  • 3
#2 Henrik K. Jensen

Det lyder ikke særlig effektivt, hvor lang tid mon det tager at optage en menneskelig musebevægelse og så afspille den. I praksis vil det nok være nødvendigt at optage nogle stykker og så interpolere imellem dem, så det ikke er samme musebevægelse der bruges hver gang, men det burde heller ikke være særlig kompliceret.

  • 3
  • 3
#4 Casper Olsen

Jeg kan godt lide idéen, men tænker det er svært at analysere musebevægelser på telefon og tablets.. som jo ingen mus har.

For at citere artiklen

No CAPTCHA reCAPTCHA virker i sagens natur ikke på mobiltelefoner og andre touch-interfaces. På sådanne platforme kan brugeren i stedet sammenligne og vælge billeder, der ligner hinanden.

Jeg hilser den velkommen, der intet værre end en CAPTCHA som forsøger at få en til at skrive kinesisk eller skrive en eller anden matematisk formular

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere