'Menneskelig fejl' hos SAP: 38.000 newzealændere med våbentilladelse får persondata lækket

Illustration: www.imfdb.org
Personlig data på våbenejere i New Zealand er blevet lækket. Databruddet er sket hos leverandøren af en våbensystem til New Zealand, SAP. Virksomheden undskylder og arbejder på en løsning.

En onlineplatform, hvor våbenejere i New Zealand kan indgå aftale om tilbagekøb af lovlige våben eller anmelde uregistrerede, ulovlige våben uden at risikere retsforfølgelse, har været ramt af et datalæk.

I alt 38.000 newzealændere, der har registreret sig på platformen, er blevet ramt.

Siden er udviklet særligt til formålet af den store tyske softwarevirksomhed SAP.Lækket skyldes, ifølge Zdnet, en menneskelig fejl hos SAP.

Opdatering ikke godlkendt

New Zealands vicekommissær, Mike Clement, har i en pressemeddelelse udtalt, at det var en opdatering af platformen, foretaget af SAP, der gav våbenhandlere adgang til private informationer om våbenejerne.

Opdateringen var ikke godkendt af politiet.

Våbenhandlerne fungerer som mellemmænd, som våbenejere kan aflevere våben til, hvis de ikke er interesseret i at aflevere dem direkte til politiet.

Platformen er lukket ned og vil først blive åbnet igen, når det er sikkert, at fejlen er blevet rettet.

Læs også: Nyt datalæk hos Magento blotter både kunders og udvikleres personlige oplysninger

The Guardian: Indkøbsliste for kriminelle

Nicole McKee, Rådet for Registrerede Våbenejere i New Zealand, har udtalt til The Guardian, at de lækkede data er som en indkøbsliste for kriminelle, og at våbenejere bliver bedt om at bruge et system, ’der ikke er til at stole på’.

Det drejer som om våbenejeres navn, adresse, fødselsdato, våbentilladelse og bankoplysninger.

Læs også: Hul i app hos britisk pakkeleverandør: Kunne se andres beskeder til chafføren

SAP undskylder

SAP er kommet med en ’uforbeholden undskyldning’ til både det newzealandske politi og befolkningen.

Selskabet lover at sætte alle kræfter ind for at sikre, at systemet igen bliver sikkert, og kommer op at køre så hurtigt som muligt. De siger også, at der er en intern undersøgelse på vej.

Premierminister Jacinda Arden har udtalt til Radio New Zealand, RNZ, at bruddet har givet uvedkommende adgang til data, som kun personen selv skulle have adgang til, men at det ikke må stå i vejen for nødvendige reformer, der skal beskytte newzealændere.

Platformen til indlevering af våben er blevet udviklet i forlængelse af de våbenreformer, der er kommet efter angrebet på en moské i Christchurch tilbage i marts, hvor 49 mennesker mistede livet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere