Megawatt-datacenter vil udvinde hver 10. Bitcoin

27. marts 2014 kl. 11:122
Med specialbyggede processorer, som styres af Raspberry Pi, vil MegaBigPower udvinde op mod hver tiende Bitcoin på markedet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I foreløbig tre datacentre, som hver bruger op mod én megawatt, sidder et foreløbig ti mand stort firma på 5,6 procent af regnekraften til udvinding af kryptovalutaen Bitcoin. Målet er at udvide til at nå op på mellem 7 og 10 procent. Det skriver Ars Technica.

De tidlige pionerdage, hvor et par almindelige pc'er var i stand til at blande sig i udvindingen af Bitcoins, er for længst forbi. I dag er end ikke grafikprocessorer tilstrækkeligt.

Hos firmaet MegaBigPower arbejder foreløbig 90.000 specialudviklede processorer på de algoritmer, som bruges til at udregne den næste Bitcoin. Processorerne er samlet på printkort med hver 16 styk, og 16 af disse printkort er så samlet i én beregningsenhed, som styres ved hjælp af en Raspberry Pi-computer.

MegaBigPowers næste version samler dog endnu flere Bitcoin-processorer pr. enhed, så hver enhed vil have en kapacitet på 1,5 terahash, som er den enhed, Bitcoin-mineudstyret måles efter. Samlet har MegaBigPower 2,2 petahash.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forretningsmodellen er at have så stor specialiseret kapacitet, at den kan sælges til investorer, som ønsker at deltage i udvindingen af Bitcoins, men ikke har mulighed for at investere i det specialiserede udstyr.

Udfordringen er især strømforbruget til beregningerne, og derfor er MegaBigPowers datacentre også placeret i blandt andet den amerikanske delstat Washington, hvor der er adgang til billig elektricitet fra vandkraftværker.

Har du tilmeldt dig Version2s daglige nyhedsbrev? Gør det her.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
8. juni 2014 kl. 14:05

Hvor køber man sådan en henne? De må da være nemme at onanere til hvis man interesserer sig for hashcracking.