Medstifter af Apple dropper Facebook i protest over deres dataindsamling

Apple-medstifter fremhæver nu Apple overfor Facebook, når det gælder forsigtig omgang med brugernes data.

Apples medstifter Steve Wozniak vil ifølge mediet USA Today droppe sin profil på Facebook som følge af en stigende skepsis over for den måde, som Facebook og andre internetfirmaer behandler brugernes private oplysninger på.

»Brugerne giver alle detaljer om deres liv til Facebook, og ... Facebook tjener en masse reklamepenge på det,« skriver han i en email til USA Today.

»Indtjeningen baserer sig på brugernes data, men brugerne får ikke noget af profitten tilbage.«

Wozniak sagde, at han hellere vil betale Facebook, end at selskabet udnytter hans personlige oplysninger i reklameøjemed.

Og samtidig fremhæver han - måske ikke så overraskende - at Apple respekterer folks privatliv.

»Apple tjener sine penge på gode produkter, ikke på dig,« skriver Wozniak.

Udmeldingen kom i forbindelse med den nylige Cambridge Analytica-skandale, der opstod efter afsløringen af, at enorme mængder data samlet af Facebook aktivt var blevet brugt af selskabet Cambridge Analytica til at målrette politisk materiale under den seneste amerikanske valgkamp.

Læs også: Facebook: I dag får I at vide, hvad tredjeparter har adgang til

Også Apples topchef, Tim Cook, har været kritisk over for Facebooks forretningsmetoder og bl.a. fremhævet, at Apple tjekker apps for, om de opfylder selskabets regler for behandling af personlige standarder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Christian Münster

Hvis du mangler omtale i medierne:

JEG MELDER MIG UD AF FACEBOOK!

Imponerende. Du stopper med at besøge én specifik hjemmeside ud af adskillige hundrede millioner. Det må virkelig kræve disciplin. (Sarkasme)

Hvis man så også lige klemmer ind, man er for privat livets fred, så får du måske også en medfølelse frem hos modtageren. Det er genialt.

  • 0
  • 3
#4 Dave Pencroof

Der er INTET nyt i det der de sidste par mdr er rullet ud i medierne ud over at der nu også her er en whistle-blower, alle har kunnet VIDE disse ting i nogle år, men har bevidst valgt at LUKKE øjnene udfra at "jeg har intet at skjule" (ergo, du er død !), flertallet tror tilmed stadigt at det er deres profil på fjæsbog, (hvis det havde været tilfældet så skal du kunne SLETTE den, men NEJ det kan kun fjæsbog, så det er deres profil med dit navn, billeder, tekst, kontakter, "venner" (ha ha, ved nogen af jer hvad VENNER er ???) ! Det her er en meget lille del af toppen af isbjerget der er blevet blotlagt LIDT, men langt de fleste LUKKER igen øjne og øre for skidtet, lidt som en hårdt ramt KOL patient der nægter at stoppe med at være storryger ! fjæsbog vil fortsætte med at hælde tonsvis af penge i lommerne på ejerne i årevis, for om en uge er det hele ikke "nyheds stof" mere, og så slipper flertallet for at skulle bruge ekstra kræfter på at fortrænge ubehagelighederne !

Hyg jer !

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere