Gadget-kalenderen: Aldis tavlecomputer med 3G til spotpris

7. december: Medions Lifetab er til salg i Aldi-butikkerne fra onsdag, og for blot 2.999 får man en Android 3.2 tavlecomputer med Tegra 2-processor, 32 gigabyte hukommelse og 3G.

Aldis samarbejde med tyske Medion har flere gange slået bunden ud af prispyramiden for pc'er, og det er den nye Medion Lifetab også på vej til at kunne gøre for tavlecomputere.

Medion Lifetab, som blev sat til salg i aldi-butikkerne onsdag, er nemlig på papiret bedre udrustet end konkurrenterne til prisen på 2.999 kroner.

Til den pris får man ikke blot en wifi-model med begrænset lagerplads. Medion Lifetab har 32 gigabyte flash-hukommelse og indbygget 3G.

Skærmen er på 10 tommer, men Aldi og Medion har ikke angivet den præcise opløsning på webstedet for Medion Lifetab.

Processoren er Nvidias Tegra 2-processor med to kerner, og Lifetab har to kameraer på fem og to megapixel til henholdsvis foto og videochat.

Styresystemet er Android 3.2 og Medion lover, at det indbyggede batteri kan levere strøm i op til otte timer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (25)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jesper Hedemann

Du kan også giv 500kr mere også få en Apple iPad Wi-Fi + 3G - 32 GB eller giv 900kr mere og få en Samsung Galaxy Tab 10.1 - 16 GB - 3G

Jeg vælger altid en rigtig IT-butik når jeg vil handle Computer/hardware...

 • 3
 • 2
#3 Sune Foldager

Mine oplevelser med Medion er at det på den ene eller den anden måde er noget lort. Jeg har selv haft et TV; billedet var ok, men "OSet" kørte vist på en 6501 eller 4004.

En af mine venner købte en Medion Android telefon for 1500 ca... alt hakker.. ALT... alle menuer, inkl. hovedmenuen, lister, billeder etc. Desuden er kameraet elendigt. Sååå nej tak.

 • 4
 • 0
#6 Flemming Madsen

Har af flere omgange købt Aldi's varer. Deres små bærbare var meget billige, men har vist sig at være ganske brugbare. Med flere familiemedlemmer i skole har det været en fornøjelse at bruge Aldi's produkter. Når maskinerne har givet op overfor almindelige menneskers brug af offentlige netværk, med virusangreb o.s.v. har det været en stor hjælp, bare at kunne gendanne, ved hjælp af den indbyggede "recoveryfunktion". Det kan godt være, at de fleste læsere/debatører herinde er "smartere" end gennemsnittet, men der findes altså også en verden "udenfor" befolket med "dumme" mennesker.

 • 8
 • 2
#10 Knud Aagaard

Jeg har i tidens løb købt forskelligt elektronik med mærket Medion i Aldi. Kun een gang var der noget galt. Det var et kamera, der begyndte at vise blålige billeder efter 1 år og 11 måneder - så er det godt med (dengang) 2 års garanti, hvor forsendelse, modtagelse og reperation bliver betalt. Nu er garantien 3 år. Medion er forøvrigt lige blevet overtaget af LENOVO.

 • 1
 • 0
#12 Per Haugen

Nuvel, er dette en "Tavle-Computer"? Med denne betegnelse har jeg altid kommet til at tænke på et Smartboard eller lignende. "Tavle" er for mig og rigtig mange jeg har talt med en stor, typisk væghængt ting i klasse- og møde-lokaler. På engelsk hedder det Tablet computer, og en "tablet" i denne sammenhæng kan betyde en blok skrivepapir, selv om det også kan være en lille skrivetavle som den skolebørn brugte for mere end 100 år siden. På norsk kaldes den mundret et "Nett-brett" og svenskerne har også et godt navn for den som jeg lige har glemt. En anden sjov oversættelse er fra det engelske "Memory stick" som på dansk typisk kaldes "USB-nøgle": Nordmændene har valgt at kalde den (mundret oversat fra det engelske) "Minnepinne".

 • 0
 • 0
#14 Karsten Vestergaard

Nu har jeg ikke prøvet vildt mange forskellige produkter fra Medion, men købte i tidernes morgen (omkring 2002-3 stykker) to Medion stationære. De havde gode specs, og en billig pris. Den ene af de computere lever stadig, og mine forældre kører en Ubuntu 11 på den. De 9 år har været problemfrie, så jeg vil nok kunne pege på andre stykker teknologi der trækker stikket ud tidligere end det køb.

Det er så nemt at pege fingre af lavpris produkter, og en del har garanteret også haft dårlige køb ... men det er ikke kun de billige mærker forundt at skuffe kunder. Der hvor man nok vil kunne mærke en forskel vil være når man holder den i hånden. Virker den solid? Knager det, når man vrider den lidt? Hvad er glasset af kvalitet? Der er mange af de faktorer, der har en indvirkning på oplevelsen.

Kan godt forestille mig, at den tablet kunne være et udmærket køb, men de eksterne materialer kan jeg være lidt i tvivl om. Kunne være interessant at høre fra folk, der har købt den. Den tid hvor producenter kunne nøjes med specs og bare putte det i en kasse er ovre, og jeg synes faktisk at Medion prøver at gøre et hæderligt forsøg på at forene prisbevidst med kvalitetsbevidst, og lande et sted imellem.

P.S: Ser forresten at "Alt om data" er OK begejstret på http://www.altomdata.dk/en-tablet-der-giver-de-andre-kamp-til-stregen

 • 0
 • 0
#15 Thomas Tanghus

Nu skal det siges at det er den eneste jeg har prøvet, så jeg har ikke så meget at sammenligne med :-) Jeg er ret begejstet for keyboardet, kameraet er bedre end det discount kamera jeg også har købt der, der er ikke for meget crapware, og det der er kan vist afinstalleres uden at have root, batterilevetiden er fin og den oplader hurtigt, Mail, Calendar og Contacts er så meget bedre end i Gingerbread (det har selvfølgelig ikke noget med tabletten at gøre, men...). Alt i alt er jeg ret begejstet - nu skal jeg bare finde ud af at roote bæstet :-)

 • 0
 • 0
#18 Morten Christensen

På de reklame-billeder jeg har set, ser det ud som om, der er en transformer med fast ledning og et ikke-usb-stik.

Skal den transformer slæbes med rundt, eller kan den oplades med de samme usb-stik som andre gadgets?

 • 0
 • 0
#19 Christian Nobel

Hvor mange tablets kan lades via USB?

De fleste tablets har et batteri på omkring 20Wh, så med 0,5A fra USB porten er det nok de færreste der vil have deres computer tændt 8-10 timer for at lade tabletten op.

Herudover giver det det lille problem at tabletten ikke kan opføre sig som en almindelig computer over for andre USB devices der skal strømfødes.

 • 0
 • 0
#20 Morten Christensen

Det er ikke så meget, om den kan oplades via usb, som at jeg vil kunne tage på ferie med 1 lader til mobiltelefon, gps og tablet (har et lille omformerstik fra mini- til mikro-usb).

Og samme problemstilling når der skal oplades i bilen.

 • 1
 • 0
#21 Christian Nobel

Det er ikke så meget, om den kan oplades via usb, som at jeg vil kunne tage på ferie med 1 lader til mobiltelefon, gps og tablet (har et lille omformerstik fra mini- til mikro-usb).

Det ændrer bare ikke på der er nogle fysiske begrænsninger og standarder fsva. USB som gør det mere end svært:

 1. USB standarden er 5V, de fleste tablets har højere batterispænding, altså skulle tabletten være i stand til at steppe op internt.

 2. USB standarden tilskriver 0,5A, ikke meget at gøre godt med.

 3. Normalt USB stik på en computer (og dermed også en tablet) opfører sig som host, der skal afgive strøm til en device, ikke omvendt.

Så det ville nok være mere realistisk at have en multi supply, som f.eks. havde en multistikudgang, og man så havde et overgangskabel afhængig af hvilken dims man skulle lade op - og i fremtiden bliver tablets nok også så gode at batterierne skrumper, både i effekt og spænding, hvorved USB vil blive en mulighed.

Men for lige at forfølge din tanke, så er det helt utilgiveligt at ting der reelt kan klare sig inden for USB specifikationerne ikke kan oplades via USB, f.eks. BT headset osv.

 • 0
 • 1
#22 Per Erik Rønne

Der følger en usb oplader på 10 V med til en iPad, men den kan også oplade ved 5V. Som svarer til de opladere der kommer med iPhones og iPods (de stikkes ind i en el-kontakt, og så er der en usb-udgang som dock-kablet til enheden stikkes ind i. Kablet har et almindeligt dock-stik i enheden til iDevicet og usb i den anden ende).

Min iPad kan dog ikke oplades i min 4,5 år gamle MacBook, men godt i nyere. Ej heller i selv nyere Windows-laptops, så jeg tvivler på at en spænding på 5 V ud er særlig almindelig. Spændingen er dog høj nok til at en iPhone rent faktisk kan oplades, men altså ikke en iPad.

Ifølge hvad en ekspedient i Epplehuset ved Kultorvet (København) fortalte mig, skulle en iPhone ikke kunne klare de 10 V, men andre fysikstuderende jeg har snakket med, har aldrig oplevet problemer her.

 • 0
 • 0
#23 Klaus Skelbæk Madsen

USB standarden tilskriver 0,5A, ikke meget at gøre godt med.

Faktisk er der en USB "Battery Charging Spec", som bla. giver mulighed for at en enhed kan forhandle sig til at få 1.5A ud af en host-USB-port:

http://www.usb.org/developers/devclass_docs/BCv1.2.zip

Så vidt jeg ved, er den den standard Apple bruger til at få nok strøm ud af en Mac til at lade en iPad, men spørgsmålet er hvor mange andre, som er hoppet med på den vogn.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere