Medier: Vestager vil annoncere EU-anklager mod Google i dag

Ifølge kilder tæt på EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, vil kommissæren onsdag offentliggøre sin beslutning i monopolsagen mod søgegiganten Google.

Onsdag morgen skriver både den britiske avis Financial Times og amerikanske Wall Street Journal, at EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, ved middagstid vil offentliggøre sin beslutning om at rejse en sag mod Google for at have misbrugt sin dominerende markedsposition til at kvæle konkurrence, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Lækket rapport kan styrke EU’s sag mod Google

Ifølge Financial Times skal Margrethe Vestager allerede have taget beslutningen i samarbejde med Kommissionsformanden Jean-Claude Juncker tirsdag om at gå videre med restforfølgelsen af Google. Onsdag morgen informeres de øvrige EU-ledere, inden det forventes, at Vestager vil fortælle nyheden til verdenspressen, skriver Financial Times.

Læs også: Vestager igangsætter årelang undersøgelse af nethandel

Forlydenderne er endnu meget på rygtebasis og har floreret i forskellige medier siden tirsdag aften. Hvad der dog vides er, at Vestager senere på dagen flyver til USA for at deltage i en konference om netop konkurrencespørgsmål.

Læs også: Vestager får ros fra klagende parter i stor Google-sag

Flere kilder, som Reuters har talt med, afviser dog, at en klar udmelding vil komme fra kommissæren allerede i dag, da det juridiske papirarbejde endnu forventes at tage måneder. Hvis Google ender med at blive dømt kan EU sanktionere firmaet med en bøde på over 40 milliarder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 carsten guldhammer

ihvert fald syntes jeg at det er betænkeligt at google bare kan implementere din / min private hjemmeside og så lade den indgå i deres søgemaskine UDEN at jeg har givet samtykke til det

og så bagefter bare tjene tykt på mig uden at jeg har givet tilsagn til det

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere