Medier: Vestager vil annoncere EU-anklager mod Google i dag

15. april 2015 kl. 08:313
Ifølge kilder tæt på EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, vil kommissæren onsdag offentliggøre sin beslutning i monopolsagen mod søgegiganten Google.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Onsdag morgen skriver både den britiske avis Financial Times og amerikanske Wall Street Journal, at EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, ved middagstid vil offentliggøre sin beslutning om at rejse en sag mod Google for at have misbrugt sin dominerende markedsposition til at kvæle konkurrence, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Financial Times skal Margrethe Vestager allerede have taget beslutningen i samarbejde med Kommissionsformanden Jean-Claude Juncker tirsdag om at gå videre med restforfølgelsen af Google. Onsdag morgen informeres de øvrige EU-ledere, inden det forventes, at Vestager vil fortælle nyheden til verdenspressen, skriver Financial Times.

Forlydenderne er endnu meget på rygtebasis og har floreret i forskellige medier siden tirsdag aften. Hvad der dog vides er, at Vestager senere på dagen flyver til USA for at deltage i en konference om netop konkurrencespørgsmål.

Flere kilder, som Reuters har talt med, afviser dog, at en klar udmelding vil komme fra kommissæren allerede i dag, da det juridiske papirarbejde endnu forventes at tage måneder. Hvis Google ender med at blive dømt kan EU sanktionere firmaet med en bøde på over 40 milliarder.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
15. april 2015 kl. 11:32

ihvert fald syntes jeg at det er betænkeligt at google bare kan implementere din / min private hjemmeside og så lade den indgå i deres søgemaskine UDEN at jeg har givet samtykke til det

og så bagefter bare tjene tykt på mig uden at jeg har givet tilsagn til det

3
15. april 2015 kl. 13:13

Det er trivielt at fjerne sin side fra Google, hvis man ønsker det.

Men prøv at forestille dig, at alle sider aktivt skulle tilmelde sig en søgemaskinetjeneste. Så ville søgning på nettet hurtigt blive en amputeret affære.

1
15. april 2015 kl. 10:59

Hvad med det faktum at de bruger deres dominerende markedsposition til at komme ind på andre markeder?