Medier: Samsung byder 7,5 milliarder for BlackBerry

Det afvises af begge parter, men kilder peger på, at BlackBerry lige for tiden er ombejlet af potentielle købere, heriblandt Samsung.

Samsung har for nyligt tilbudt at købe BlackBerry for 7,5 milliarder dollars. Det skriver Reuters.

Samsung vil ifølge Reuters have fat i BlackBerrys værdifulde patenter i deres kamp mod Apple på erhvervsmarkedet.

En kilde har fortalt – og vist dokumenter – til Reuters, som viser, at Samsung foreslog en pris på mellem 13,35 og 15,49 dollars per aktie, hvilket er mellem 38 og 60 procent over BlackBerrys nuværende handelspris.

Repræsentanter for de to virksomheder mødtes i sidste uge for at diskutere en potentiel transaktion, har kilden fortalt Reuters. Kilden vil ikke identificeres, fordi samtalerne har været private.

Hvis man spørger parterne i sagen, så er det dog ikke rigtigt. BlackBerry udtaler i et statement, at de ikke er indgået i nogen diskussioner med Samsung angående mulige købstilbud.

Ligeledes fortæller Samsung til Reuters, at de ikke har nogen planer om at købe BlackBerry, og de kalder mediebeskyldningerne for grundløse.

To andre aviser, de canadiske Globe og Mail, skriver hver for sig, at BlackBerry har afvist en håndfuld købstilbud de seneste måneder. Bestyrelsen og deres største investor tror i stedet på, at en omstrukturering vil levere større værdi for aktionærerne end de nuværende tilbud.

Samsung er verdens største smartphoneproducent, men det er til forbrugermarkedet, hvor konkurrencen hele tiden bliver hårdere. De er interesserede i at komme ind på erhvervsmarkedet, hvor konkurrencen er knapt så hård. Med overtagelsen af BlackBerry vil deres vej derind blive lettere.

BlackBerry har omkring 44.000 patenter, som er mere end 1,43 milliarder dollars værd. Flere analytikere mener, at det kan være meget mere værd.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jannik M. Nielsen

En anden god grund til at samsung kunne være interesserede i Blackberry er operativsystemet QNX. Det bliver brugt i en lang række biler og det ville kunne hjælpe samsung i konkurrencen mod Apples bilintegration. Derudover bruges QNX i rigtig mange ting fra hospitalsudstyr til atomkraftværker og samsung laver jo stort set alt, så de kan nok godt bruge det.

  • 1
  • 0
#2 Jonas Iversen

Det er satme mange penge! Det er mig en gåde de kan tror at BB's fallitbo vil kunne generere den slags penge retur indenfor en rimelig årrække, ja endda forever! Hvornår lærer de (Intel, MS, HP og osv.) at der ikke er noget som er så meget værd.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere