Mediehuse i nyt Drupal-samarbejde: Fyrer fire udviklere og ansætter tre nye

Et nystiftet selskab skal lave Drupal-udvikling for tre regionale mediehuse. Mediehusenes nuværende udviklere bliver fyret.

Regionale nyheder fra Midtjylland, Mors og Maribo er forskellige, men teknikken bag siderne er temmelig ens. Den erkendelse har ført til et nyt selskab, der skal udvikle regionale nyhedssites baseret på CMS'et Drupal.

I første omgang er det Hening Folkeblad, Morsø Folkeblad og Lolland-Falsters Folketidende, der er gået sammen om det nye selskab med navnet Unimedia, men med tiden skulle der gerne komme flere regionale medier med på vognen.

»Vi har det seneste halve år prøvet at undersøge mulighederne for et fællesskab omkring udvikling. Det viste sig, at mange kommercielle og redaktionelle muligheder vil være identiske, så fra 1. januar går vi for alvor i gang,« siger direktør i det nye selskab, Rune Werliin.

Herning Folkeblads site AOH.dk og Folketidende.dk råder i dag hver især over to Drupal-udviklere, der med det nye selskab bliver overflødige. De fire Drupal-udviklere er derfor blevet sagt op.

»I stedet skal vi nu ud at finde tre nye medarbejdere. Og det bliver svært, for Drupal-udviklere hænger ikke på træerne,« siger Rune Werliin.

Hvorfor beholdt I så ikke bare de nuværende medarbejdere?

»I og med, at der er tre nye ejere, er vi nødt til at gå efter at finde de bedste til jobbet. Det var den løsning vi var nødt til at vælge. Og vi må nok erkende, at det er urealistisk at få udviklerne fra Lolland herover til Midtjylland,« siger Rune Werliin.

Hvad er konsekvensen af beslutningen om først at fyre og siden hyre?

»Drupal-ekspertise hænger ikke på træerne. Vi kommer til at miste viden på den manøvre, og vi kommer til at skulle genopbygge den tabte viden om Drupal og nyhedssites. Men på sigt kommer vi til at stå stærkere, og jeg har allerede fået henvendelser fra flere, der er interesserede i et samarbejde,« siger Rune Werliin.

Første opgave for det nye udviklerteam bliver en nyudviklet hjemmeside til Morsø Folkeblad, hvis site i dag som den eneste af tre partnere ikke kører på Drupal. Går alt efter planen, skal det nye site lanceres 1. april næste år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere