Mediehus halverer hostingudgifter med Linux på Azure

Mediehuset Newzmedia har droppet de fysiske servere og i stedet smidt deres Linux-setup ud i Microsofts sky. Erfaringerne er gode - og regningen halveret.

Newzmedia, der blandet andet driver it-nyhedssitet Newz.dk, har skiftet deres traditionelle hosting-udbyder ud med en cloud-løsning. Virksomhedens Linux-baserede infrastruktur kører nu på Microsofts cloudløsning Azure. Øvelsen har først og fremmest haft et økonomisk formål:

»Vi regner med at barbere cirka 50% af omkostningerne. Hosting i dag betales alt efter, hvor mange maskiner man har. Og udgangspunktet er, at de ting er billigere på Azure. Vi betaler for det, vi bruger. I sammenligning med en gammeldags fysisk server, så behøver vi ikke købe en maskine, der kan 50% mere, fordi vi lige om lidt har brug for den. Der er automatisk skalering, og det er der, at meget af besparelsen ligger«, siger Johnny Rechnagel, der er direktør i Newzmedia, til Version2.

Newzmedias Linux-setp består af servere, der er baserede på Ubuntu 12.04 LTS. Den øvrige infrastruktur består af et Varnish cluster, et webtier, der kører Apache servere og MySQL. Til at begynde med var der en vis skepsis i forhold til at rykke hele det open source-baserede Linux-setup over på Microsoft-skyen Azure.

»Indledningsvist var vi nok lidt skeptiske. Alene tanken om at køre Linux på en cloud-platform fra Microsoft virkede en anelse eksotisk,« udtaler teknisk direktør Henrik Nicolaisen i en udsendt pressemeddelelse.

Men direktør Johnny Rechnagel konstaterer, at det fungerer.

»Vi kan vælge fuldstændig, hvad vi vil have på de forskellige maskiner på Azure. Det virker rigtig positivt«, siger Johnny Rechnagel til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Daniel Udsen

Det kunne da være spændende at vide, hvorfor man har valgt Azure og ikke Amazon AWS eller Rackspace for den sags skyld, som nok primært fokusere mere på Linux, end Microsoft gør.

Gætter på det har af gøre med penge, MS kører svjv stadigvæk azure som loss leader. ie de sælger i nogle tilfælde services til eller under faktisk omkostnings pris for at forsøge at "købe" en markedsandel, mens rackspace og AWS køres mere på "malkeko" princippet hvor der profitmaksimeres mere.

  • 1
  • 0
#7 Jacob Gorm Hansen

Azure skulle efter sigende vaere en teknisk fremragende platform. Bl.a. er deres interne storagearkitektur designet af nogle rigtig skarpe folk, som tidl. har vaeret hos MSR (se deres paper fra USENIX OSDI 2012). Amazon EBS er vist ikke noget skrive hjem om, efter hvad jeg har hoert.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere