Medie: Windows 9 kommer i offentlig beta-test til september

18. august 2014 kl. 14:49
I slutningen af september vil Microsoft sende Windows 9 Threshold ud i offentligt preview, som alle interesserede kan få adgang til. Det skriver Microsoft-iagttageren Mary Jo Foley.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Windows 8 blev ikke den succes, som Microsoft håbede på, og der er derfor meget fokus på næste version af Windows, som foreløbigt er kendt under arbejdstitlen Threshold, men sandsynligvis bliver lanceret under navnet Windows 9.

Og kan man ikke vente med at få startmenuen tilbage, er der godt nyt: Om lige over en måned vil Microsoft nemlig sende et preview afsted af Windows 9, som ikke bare udviklere, men alle interesserede kan downloade og prøve af. Det skriver ZDnets Mary Jo Foley, som nok er den it-journalist på kloden med størst kendskab til, hvad der foregår hos Microsoft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I slutningen af september eller starten af oktober skulle Windows 9 altså få sin offentlige debut i form af en beta-version, som alle kan hente. Den endelige lancering af styresystemet, som nok bliver en gratis opdatering for nuværende Windows 8-brugere, vil ske i foråret 2015, lyder meldingen, som altså ikke er officielt bekræftet hos Microsoft.

Microsoft begyndte med store, offentlige beta-test-forløb med Windows 7, hvor millioner downloadede en testversion, der kunne bruges i et begrænset antal måneder. Forud for lanceringen af Windows 8 kom først et udvikler-preview af styresystemet og fem måneder senere en offentlig beta-udgave. Denne gang ser det altså ud til, at Microsoft har mere travlt og kombinerer de to udgivelser.

Med Windows 9 skulle Microsoft vende tilbage til startmenuen, altså noget i retning af det koncept, Microsoft brugte i Windows fra 1995 til 2012. En anden Windows 8-opfindelse, Charms-menuen i skærmens højre kant, bliver også droppet. Og så bliver det muligt at køre Windows 8-applikationerne – tidligere kendt som Metro-applikationer – i et vindue, side om side med de traditionelle vinduer med Windows-programmer.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger