Medie: Vestager skal mødes med Google om monopolsag

Den danske konkurrencekommissær skal angiveligt mødes med it-gigantens bestyrelsesformand for at diskutere årelang monopolsag. Sagen kan betyde rekordstor bøde til Google.

Margrethe Vestager skal ifølge Reuters mødes med Googles bestyrelsesformand, Erik Schmidt, i næste uge.

Med posten som konkurrencekommissær har Vestager overtaget en lang monopolsag mod den enorme it-virksomhed, og hun har i de seneste uger holdt møder med adskillige af de virksomheder og personer, der har klaget over Google.

Heriblandt Microsoft, der er en af de mange aktører, som mener, at Google misbruger sin dominerende position på markedet for internetsøgning og markedsføring til at presse konkurrenterne ud.

Læs også: Vestager overtager EU’s gigantiske Google-sag

Vestagers forgænger Joaquin Almunia har ihærdigt forsøgt at lukke sagen med Google, men kritik fra flere kanter har siden ført til, at sagen kører videre.

Hvis Google taber sagen, kan virksomheden risikere at blive dømt til at betale 10 procent af sin årlige omsætning, hvilket, baseret på tal fra 2014, kan løbe op i 43 milliarder kroner. Det vil gøre den til en af de største EU-sager nogensinde.

Læs også: Microsoft presser EU: Google-aftale hjælper ikke

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Rune Jensen

Fordi "de mange aktører" er mindre populære til "internetsøgning og markedsføring", så skal dem der er populære slæbes i retten?

Hvordan mon Microsoft slap for at betale 10% af deres omsætning for deres "lille" nummer med IE indbygget i OSet, som dræbte Netscape... Hvordan mon Microsoft slipper for at betale 10% af deres omsætning for monopol på Windows i det hele taget...

Ja, spørgsmålene er mange... Svarene flyver i vinden. Det hedder ikke bestikkelse. Bestikkelse er sådan et grimt og negativt ladet ord. Lobbyisme lyder meget pænere.

  • 3
  • 0
#3 Finn Christensen

Bestikkelse er sådan et grimt og negativt ladet ord. Lobbyisme lyder meget pænere.

Microsoft bruger i US (officielt registreret) omkring 60. millioner kroner på lobbyisme (2013-beløb), mens omkring 5. millioner kroner bliver brugt på politiske formål.

Uofficielt skal derudover tillægges beløb i mange-million klassen - når firmaet af ren venlighed 24/7 uddeler utallige 'gratis gaver', såsom starter-, skole-, uddannelses- og træningslicens samt alskens andet altruistisk beslutningstager-hjælpsomhed... http://www.huffingtonpost.com/the-center-for-public-integrity/microsoft-...

Microsoft har officielt 16-17 lobbyister alene i Bruxelles (2013) - budget anslås til 30 millioner kroner, og vi får ikke det korrekte tal oplyst.

Lobby-observatører dernede bedømmer at samtlige firmaer antagelig konsekvent underdriver beløbstørrelserne meddeler gigaom.com... ..http://www.theregister.co.uk/2014/01/31/microsoft_backed_icomp_demands_a... ..ICOMP lobby group.. http://www.i-comp.org/members/

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere