Medie: USA kører monopol-sag i stilling mod Facebook

8. december 2020 kl. 10:51
Medie: USA kører monopol-sag i stilling mod Facebook
Illustration: Screendump.
Facebook kan ifølge mediet Bloomberg stå overfor en stor, amerikansk monopolsag, som blandt andet skal kigge nærmere på, om det sociale medie har misbrugt sin position til at kvæle konkurrence.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook vil snart blive ramt af en både føderale og statslige antitrust-søgsmål, der anklager det sociale medie for at misbruge sin dominans og kvæle konkurrence.

Det skriver Bloomberg på baggrund af tre anonyme kilder, der ifølge mediet har kendskab til sagerne.

Bliver søgsmålene en realitet, vil det være anden gang på under to måneder at amerikanske myndigheder og stater har lagt sag an mod techgiganter fra USA. Den første var en sag rettet mod Googles moderselskab Alphabet Inc, der blev offentliggjort i oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En kommende sag mod Facebook vil ifølge Bloomberg potentielt kunne sætte fokus på, om Facebooks opkøb af konkurrerende virksomheder såsom Instagram og WhatsApp er sket med henblik på at kvæle konkurrence.

Overfor Bloomberg oplyser de anonyme kilder, at søgsmålene forventes at lande i løbet af denne uge, hvor det vil være handelskommissionen FTC, der står som afsender sammen med en gruppe statsadvokater.

Der er dog ikke taget en endelig og officielt beslutning, og FTC har afvist at kommentere officielt på, om der kommer en sag.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger