De data, Telenor har sendt til politiet ad flere omgange, er så omfattende, at det kun må ske, hvis der er tale om en sag, hvor straframmen er mere end seks år, skriver Politiken.
I et dokument, mediet har fået adgang til, skriver Telenor til Rigspolitiet:
»Vi er enige i, at udlevering af denne information alene kan udleveres efter reglerne i retsplejeloven kapitel 71 om indgreb i meddelelseshemmeligheden (...).«
»Ikke desto mindre er denne information om modtagende/afsendende part en dybt integreret del af 'signaleringsdata', som Telenor anvender til fejlretning i netværket«, skriver Telenor i en mail til Rigspolitiets databeskyttelseschef 8. august 2019.
Dermed indrømmer Telenor, at de afsendte data kun må udleveres under særlige betingelser, men samtidig er det for besværligt at frasortere de såkaldte B-numre fra resten af signaleringsdata.
Telenors juridiske direktør fortæller til Politiken, at selskabet har en igangværende dialog med politiet om at få »præciseret deres kendelser«.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.