Medie: Samsung klar med 16 TB 2,5" SSD i starten af næste år

Næste år skulle et 16 terabyte SSD-drev være klar fra Samsung. Disken overgår dermed de største af de nuværende harddiske med adskillige terabyte.

Samsung Electronics skulle næste år være på vej med en moppedreng af en SSD-disk (solid state drive) på hele 16 TB. Det skriver sydkoreanske Business Korea.

Publikationen citerer kilder i branchen for, at Samsung sandsynligvis introducerer disken - der mere præcist er på 15,36 TB - i begyndelsen af næste år.

Disken med navnet PM1633a er tidligere på måneden blevet fremvist ved Flash Memory Summit i Californien.

»Samsungs tekniske formåen taget i betragtning mener jeg, det vil være muligt at kommercialisere PM1633a tidligt næste år,« citerer Business Koreas direktør i IHS iSuppli Michael Yang for at have sagt.

Han tilføjer:

»Eftersom det kun er nødvendigt med én 16 TB SDD for at lagre så meget data som fire af de seneste SSD'er kombineret, så kan prisen for at bygge en højkapacitets-server kraftigt reduceres.«

Ars Technica har en lidt ældre historie på baggrund af fremvisningen af PM1633a ved Flash Memory Summit. Her fremgår det, at disken er på blot 2,5", og at den anvender Samsungs nye 256Gbit (32GB) NAND flash die.

De største nuværende HDD’er med roterende skiver, bemærker Ars Technica, kommer fra Seagate og Western Digital og er på henholdsvis 8 og 10 TB.

Ifølge Business Korea vurderer analytikere, at startprisen på disken vil være på mellem 5.000 og 7.000 dollars. Svarende (nogenlunde) til et sted mellem 34.000 og 47.000 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Dan Johansen

Jeg ville blive glad, hvis prisen for 2 TB SSD'er kom ned på et rimelig niveau. Så vil jeg smide min gamle HDD på porten, og bruge et par SSD drev til min hjemme server også.

SSD'er er jo fine til medie servere, hvor der mest bliver læst fra drevet, i stedet for at blive skrevet til det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere