Medie roser Microsofts Chromium-baserede Edge-browser: Ingen grund til at bruge Chrome

Illustration: digi.no
Microsoft har ifølge medie foretaget mange ændringer på ny Edge-browesr, som gør, at den ser ud og føles som en Windows-browser, men den er dog stadig en blanding af Edge og Chrome.

The Verge og Thurrot har fået lov at teste en tidlig udgave af Microsoft Edge 75 via en anonym kilde. Som Version2 tidligere har fortalt, kom det før jul frem, at Microsoft planlægger at droppe sin egen browser og lancere en ny version af Edge baseret på Chromium.

Og i søndags kom det frem, at browseren kunne downloades fra blandt andet det kinesiske netforum PCBeta (vi anbefaler ikke at downloade og installere software fra ukendte kilder, red.).

Ifølge dem, som har prøvet browseren, virker den lovende – og mediet Bleeping Computer går så langt som til at sige, at den nye Edge-browser bør gøre Google bekymret. Ifølge Bleeping Computer føles den som Chrome og har mange af de samme funktioner. Men som bekendt følger Edge med Windows-pc’er, mens Chrome skal installeres.

The Verge skriver, at tidligere lækkede skærmbilleder af brugergrænsefladen på den nye Edge meget ligner Chrome, men at den version, de nu har testet, viser, at Microsoft har foretaget mange ændringer, som gør, at den ser ud og føles som en Windows-browser.

Understøtter Chrome-udvidelser

Meget af brugergrænsefladen ser efter sigende ud som en blanding af Chrome og Edge.

Der er understøttelse til Microsofts egne browserudvidelser, men du kan også bruge Chrome-udvidelser. Ifølge The Verge har de prøvet flere Chrome-udvidelser, og de fungerer akkurat, som man forventer, at de skal gøre i Chrome.

»Microsofts nye browser virker meget poleret. Den starter hurtigt op og er hurtig at surfe rundt med. Hvis Microsoft fortsætter det gode arbejde og holder Edge optimeret i fremtiden, ser jeg ingen grund til at bruge Chrome på Windows mere,« skriver Tom Warren i The Verge – og tilføjer, at han aldrig ville have anbefalet tidligere versioner af Edge på grund af dårlig ydelse, og at den ikke altid viste websites korrekt.

Det vides foreløbig ikke, hvornår den nye Edge-browser kommer på markedet.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Valdemar Mørch

Så bliver det spændende om de forker koden så den med tiden bliver helt sin egen browser som man skal teste særskilt for, eller om de løbende vil følge med chromium's master.

For det er vel Chromium's kode de bruger og ikke Chrome's...

Selve siderenderingen er vel i dag 100% ligesom chromium's, men det behøver jo ikke at være sandt fremover.

  • 3
  • 0
Hans Nielsen

"at den ser ud og føles som en Windows-browser."

Synes nu den største fordel ved en browser, er at OS bør være lige gyldigt. Og browser skal helst ikke fylde, eller andet.

Det handler vel om hjemmesiderne ?

Cliqz er stadig den browser jeg anbefale out of the box, da både firefox og chorme skal have add om som Privacy Badger og uBlock Origin installeret, som internet kondom.

  • 2
  • 0
Michael Cederberg

Der findes stadigvæk web applikationer som fungerer bedst med IE. Det giver en god grund for virksomheder til at holde sig på Windows. Men kun så længe disse IE krævende web applikationer lever.

Men med office pakken i edge og edge på chrome, hvorfor så ikke bare vælge en ChromeOS maskine i fremtiden? De fleste har ikke brug for mere. Og selv Microsofts applikationer vil fungere ligegodt begge steder fordi det i praksis er samme engine.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize