Medie: Politi i USA benyttede optagelser fra dørkameraer til efterforskning

Udsnit af det kort med cirka-placeringer af hjemmekameraer som politiet i Illinois har haft adgang til. Illustration: Screendump/Cnet
Et kort over placering af ringeklokker med kameraer i private hjem afslører samarbejde mellem Amazon-selskab og amerikansk politi.

I over et år har en politimyndighed i staten Illinois, USA, haft adgang til et kort, der viser placeringen af husstande med et videoovervågningskamera fra Amazon-selskabet Ring.

Det fortæller Cnet, der har fået fat i et internt politidokument, som afslører samarbejdet mellem Ring og politiet.

Optagelser fra kameraerne, som typisk indgår i et system med en dørklokke, er blevet udleveret til politiet i forbindelse med efterforskning af bl.a. indbrud og illegale indvandrere.

»Afsløringen demonstrerer, at man ikke kan have tillid til Rings påstand om, at de beskytter borgernes privatliv,« siger Mohammad Tajsar, der er advokat ved American Civil Liberties Union til mediet.

Ifølge artiklen er udleveringen af optagelser fra borgerne sket på frivillig basis, men spørgsmålet er dog, hvor mange af de amerikanske borgere der har haft mandsmod til at afvise en udleveringsanmodning fra politiet.

Andrew Guthrie Ferguson, der er juraprofessor ved University of District of Columbia, bekræfter netop, at det 'er svært at sige nej til politimyndighederne'.

Hyppigt samarbejde om kameraoptagelser

Kortet modbeviser en påstand fra Amazon-selskabet Ring om, at man ikke udleverer oplysninger om videokameraer til politiet.

Som udgangspunkt viste kortet koncentrationen af kameraer. Jo mørkere skygge på en given lokation, des flere kameraer i et område. Men hvis man zoomede ind, kunne det ifølge mediet også vise de enkelte kameraplaceringer.

Ifølge Cnet har Ring et samarbejde med 631 politi- og retsmyndigheder i USA og har dermed etableret et offentligt overvågningsværktøj for politiet via hjemmekameraer.

Ring afviser stadig, at deres kort gav nøjagtige placeringer af kameraerne.

Muligheden for at følge med i kameraplaceringer på kortet blev ifølge Cnet fjernet i juli.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Nis Schmidt

Det er ikke hjemmecameraer. Da det er ret almindelig, at trick-tyve ringer på samtlige dørklokker, indtil de finder en, der lukker dem ind i opgangen; er det nye normale, at man giver politiet adgang til cameraerne. En opgang er en slags gated community - i en by.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere