Medie: Nye features gør krypteringstjenesten Signal tilgængelig for masserne

Illustration: Wikimedia Commons
Signal Foundation er gået fra 3 fuldtidsansatte til 20 over de seneste to år.

Mobilbesked-tjenesten Signal har de seneste to år været i fuld gang med at udvikle nye features, så applikationen kan blive mere mainstream-venlig.

Det skriver Wired.

Udviklingen er især blevet drevet af cirka 350 millioner danske kroner fra Whatsapp-stifteren Brian Acton. Acton er desuden gået ind i Signals bestyrelse.

»De nye funktioner i Signal er ikke kun for sikkerhedsforskere og sølvpapirshatte, men også for masserne,« siger Acton til Wired.

Open source-kryptering

Hans betragtelige donation til open source-projektet Signal kom ikke ud af det blå.

Whatsapp har nemlig brugt Signals open source-kryptering til at sikre sine mange millioner brugeres kommunikation i årevis.

De tekniske omstændigheder omkring Signals transformation til noget mere brugervenligt har været fyldt med små og store bump.

Blandt andet var det en stor udfordring at bygge en brugervenlig besked-app op og samtidig love et minimum af metadata, skriver Wired.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 René Nielsen

Pga. udenlandsrejser har jeg brugt Signal i ca. 2 år.

Der er bare bedre lyd end via det normale telefonnet på samme hardware uden brug af f.eks. Wi-Fi men bare data.

Jeg kunne lide at vide hvorfor samtaler fra udenlandet bare er dårligere end indenlandske samtaler?

Min sølvpapirhat siger at de er fordi al udenlandstrafik overvåges af mange aktører og at det sænker samtalekvaliteten.

Især er ekko og lyd fra andre samtaler et problem.

 • 0
 • 1
#3 Ditlev Petersen

Jeg kunne lide at vide hvorfor samtaler fra udenlandet bare er dårligere end indenlandske samtaler?

Krydstale på parsnoede ledninger? Eller andre gode gamle teknologier. Et mere eller mindre analogt signal i en leder kan "stråle" ind i nærtliggende ledere (der induceres et svagt signal, som kan høres).

Noget andet er, at det undrer mig lidt, at når radioen laver et interview med kilder i udlandet og udsendte journalister, så har jeg stadig til gode at høre en samtale i 2020, der kan føres til ende uden at der skal laves et nyt opkald. Stabiliteten på de mobil(?)forbindelser er forbløffende dårlig.

 • 3
 • 0
#4 Martin Lauritzen

@Ditlev: Jeg undrer mig over det samme. Jeg har holdt jobinterviews, lange møder etc. via Skype eller telefon fra diverse eksotiske småøer, og sjældent har der været problemer. I øvrigt enig i, at Signal er et super projekt, også for andre end os med sølvpapirshat på :)

 • 3
 • 1
#5 Jesper Juul

Jeg er principielt positivt indstillet overfor Signal, men det kræver den længste liste over permissions, jeg nogensinde har set, helt ned til at man skal oprettes med telefonnummer.

Er det bare mig, eller virker det suspekt for en app der skal styrke privacy? En ondsindet udvikler kan umiddelbart gøre hvadsomhelst med brugernes telefoner og data. https://support.signal.org/hc/en-us/articles/360007062172-Signal-Permiss...

 • 0
 • 0
#6 Benny Amorsen

Jeg kunne lide at vide hvorfor samtaler fra udenlandet bare er dårligere end indenlandske samtaler?

Indenlandske samtaler har en god chance for at køre med kun én komprimering fra start til slut. Hvis du er rigtigt heldig er det en wideband-komprimering. I værste fald er de omkring Alaw i midten eller i den ene ende. Samtaler til udlandet risikerer at tage turen gammeldags GSM => µlaw => Alaw => moderne komprimering.

Der er altid ekko på en telefonsamtale, men ved kort forsinkelse hører man det ikke, og hvis der er echo-cancellation vil den kunne fjerne det. Med udlandskald gør den store afstand og de mange konverteringer at forsinkelsen bliver lang og gør ekko hørbart, samtidigt med at echo-cancellation ikke altid fungerer.

Aflytning af samtaler foregår digitalt i dag. Det påvirker ikke kvaliteten overhovedet.

 • 4
 • 0
#7 Sune Marcher

Er det bare mig, eller virker det suspekt for en app der skal styrke privacy? En ondsindet udvikler kan umiddelbart gøre hvadsomhelst med brugernes telefoner og data.

Permissions giver mening i forhold til hvad appen kan – jeg bryder mig dog ikke om at man SKAL kobles med et telefonnummer, og ville derudover foretrække en "Signal Light" med en del af funktionaliteten skrællet fra.

 • 0
 • 0
#11 Jesper Jepsen

Hvorfor skulle du ikke kunne det? jeg har da aldrig skulle vise ID for at købe en mobiltelefon. Hvad simkort angår så købt et taletidskort og du har et simkort uden at skulle vise ID i supermarkedet. Når du så skal sætte penge ind på det går du ind i butikken og beder om at få sat xx antal kr. ind på kortet og betaler med kontanter. Så ingen problemer i at få hverken telefon eller simkort uden ID og med kontanter

 • 0
 • 0
#12 Kjeld Flarup Christensen

Hvad simkort angår så købt et taletidskort og du har et simkort uden at skulle vise ID i supermarkedet.

Sidste gang jeg købte et taletidskort, var det passet frem. Det var dog ikke i Danmark.

I Danmark er det ikke det store problem da vi har en god retssikkerhed, men der er andre lande i verden hvor det er problematisk. Men der lukker de alligevel for Signal.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere