Medie: Norsk terror-sigtet har hjulpet danskere med at slette digitale beviser

Nordmanden har hjulpet danske bagmænd med at slette beskeder på den krypterede beskedtjeneste Telegram. Illustration: kb-photodesign, BigStock
En normand, som er sigtet for terror, har hjulpet to danskere med at slette digitale beviser, efter de forrige år satte ild til en bus i protest mod Rasmus Paludans islam-fjendtlighed.

En terrorsigtet norsk mand har angiveligt hjulpet to danskere med at slette digitale beviser, efter de forrige år satte ild til en bus.

Det skriver VG.

Ildspåsættelsen skete fire dage efter, den danske højrefløjs-aktivist Rasmus Paludan kastede en koran op i luften og lader den falde mod jorden i København. Det udløste optøjer flere steder i landet.

Læs også: Keylogger-svindlere straffes med flere år i fængsel

De danske gerningsmænd har brugt den krypterede beskedtjeneste Telegram til at kommunikere sammen. Her kalder den ene af mændene sig for ‘AnaAbida’. Efter optøjerne har AnaAbida ifølge VG skrevet til den 24-årige terror-sigtede nordmand og bedt ham slette “sensitive chats”.

Ifølge nordmandens forsvarsadvokat, Brynjar Meling, har den sigtede handlet i god tro:

»Hans holdning er, at han ikke har gjort noget strafbart. Han fjernede bare noget, som var uheldigvis lå derude og troede sådan set, at han havde gjort noget, som var nyttigt. Han gjorde sig ingen tanker om, at han kunne have fjernet noget, som var et bevis i en straffesag,« siger han til VG.

Ifølge det norske politis sikkerhedstjeneste, har manden været medlem af Islamisk Stat fra sommeren 2018 og indtil hans anholdelse i 2019.

Læs også: Hackergruppe skal bekæmpe terror

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere