Medie: Nato-soldater angribes af hackere

Transportable antenner angiveligt brugt til at spionere på soldaters kommunikation.

Hackere har gentagne gange angrebet telefoner, der tilhører Nato-soldater udstationeret i lande som Polen og Estland. Angrebene kommer ifølge officerer fra Nato i de pågældende lande fra Rusland.

Det skriver Wall Street Journal.

Målet med angrebet er ifølge mediets kilder at få adgang til informationer om Nato-tropperne og samtidig intimidere de enkelte soldater.

Læs også: EU tester cyber-forsvar i simuleret hackerangreb

De beskrevne angreb består i flere tilfælde af kompromittering af soldaters Facebook-konti, iCloud med videre. Mens Nato-officerer retter pilen mod Rusland, bemærker The Verge, at de anvendte metoder i de fleste tilfælde ikke synes at være anderledes end dem, som kendes fra mere almindelig it-kriminalitet.

Mere sofistikerede angreb mod Nato-tropperne blev dog opdaget i januar, hvor undersøgelser angiveligt viste, at hackere havde brugt en transportabel antenne til at målrette angreb mod soldater på militærbasen Tapa, der ligger tæt på Estlands grænse til Rusland.

Læs også: Cyberkrig mellem Ukraine og Rusland: Smart-tv'er hacket til at vise propaganda

Soldaterne på militærbasen har efterfølgende fået besked på at fjerne SIM-kortet fra deres telefoner og kun bruge internettet på bestemte steder.

Davide Galli, der er talsperson for Nato, siger til CNBC, at alliancen tager de nødvendige midler i brug for at beskytte missionen og Natos netværk mod ‘komplekse og sofistikerede’ angreb.

»Vi har set forsøg på at underminere topper udsendt i denne del af vores alliance, men vores personel er godt rustet til at udføre den nærværende mission trods hybride udfordringer,« siger Galli til det amerikanske medie.

»De allierede træner også deres personel til at være årvågne som en del af deres daglige rutine – også online,« understreger Galli.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere