Medie: Milliardregning for spillerlicenser på vej til stor udvikler

Spil-serien FIFA kan ende med at skulle betale det dobbelte for deres spillerlicenser. Illustration: Electroinc Arts
Ifølge New York Times, skal Electronic Arts betale mere end en milliard dollars for fire års spillerlicenser.

Electronic Arts' fodbold-serie FIFA sidder efterhånden ganske alene på fodboldspils-tronen - især efter den direkte modstander, eFootball (tidligere PES), havde en katastrofal launch efter at have skiftet forretningsmodel.

Men nu er udviklerne fra EA Sports endt i hårde forhandlinger med fodboldorganisationen, som fodboldspillet har fået sit navn fra, FIFA.

Ifølge New York Times søger FIFA mere end det dobbelte af, hvad de på nuværende tidspunkt får fra EA Sports, og ifølge kilder tæt på forhandlingerne, er der tale om et tal, der løber op over en milliard dollars for hver fireårige VM-cyklus.

Læs også: Spillenes svar på Iphone vs Android: Derfor dumper ny forretningsmodel for sportsspil

For nylig har EA Sports i en pressemeddelelse luftet tanken om at skifte spil-seriens navn.

FIFA-serien har ellers levet på at være spillet, der har flest licenser, i mange år. I vores artikel »Spillenes svar på Iphone vs Android: Derfor dumper ny forretningsmodel for sportsspil« fortalte spilforsker ved ITU, Rune Lundedal Nielsen:

»Historisk set har fans af Pro Evolution Soccer ment, at det var et fodboldspil for feinschmeckere. FIFA er for dem, der går op i, at spillerne og klubberne hedder det rigtige, og Pro Evolution Soccer er for dem, der går op i realisme«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere