Medie: Microsoft vil lukke Edge til fordel for Chromium-browser på Windows 10

Illustration: g0d4ather, BigStock
Ifølge anonyme kilder er Microsoft på vej til at overgive sig på browserområdet, så firmaet ikke længere stædig holder fast i at presse Windows-brugere til at anvende selskabets egen browser.

Microsoft er på vej til at udfase den udskældte Edge-browser til fordel for en open source-baseret browser i Windows 10, skriver mediet Windows Central. på baggrund af anonyme kilder.

Projektet hedder ifølge sitet Anaheim og angives til at være klar til launch i i en beta første halvår til næste år.

Den nye browser skal bygges på Googles open-source webbrowser-projekt, Chromium, som udover Google Chrome også anvendes af Opera.

Det kan altså blive enden på Microsoft Edge, som har haft rigtig svært ved at trænge igennem på markedet siden lanceringen i 2015. Browseren blev bygget på sin egen nye rendering engine, kendt som EdgeHTML, og blev markedsført som hurtig, nem og sikker.

Edge har dog været i stærk modvind som følge af ustabilitet og manglende opbakning fra brugere og udviklere. Blandt andet omtalte Version2 i juni en bug, som kunne betyde læk af brugernes e-mails.

Læs også: Microsoft tog over tre måneder om at fixe Edge-bug der kunne lække dine e-mails

Er oplysningen fra Windows Central korrekt, vil det betyde en endelig overgivelse fra Microsofts side på browserområdet, hvor selskabet ellers stædigt har holdt fast i at presse Windows-brugere til at anvende selskabets egen browser.

En ny Microsoft-browser baseret på Chromium vil indebære, at websites vil blive vist på samme måde som i Google Chrome. Og dermed skal brugerne ikke længere lide under de samme problemer med ustabilitet og manglende ydeevne, som man oplever med Edge i dag, skriver Windows Central.

Markedet for browsere til mobile enheder domineres kraftigt af Chrome og Safari.

Det er ukendt, hvilket navn den nye browser får, og også hvordan brugergrænsefladen vil se ud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Ditlev Petersen

Ja. Vi er så også kun delvist gået over på Edge. Ikke at vi oplever store problemer i forhold til IE (Ensemble giver lidt!), men det er skrækkeligt, at alt, der har med en browser at gøre, ikke bare virker. Virker det i IE, så er der måske "issues" i Edge. Og Chrome ser (måske) mærkelig ud.

Så de mange browsere gange de mange versioner giver sved-på-panden.

  • 1
  • 0
#3 Jakob Dahl

Virker det i IE, så er der måske "issues" i Edge. Og Chrome ser (måske) mærkelig ud.

Standarder, standarder, standarder. IE er, på nogle punkter, mere tilgivende end end de andre. På andre punkter er Firefox og Chrome mere tilgivende end IE og Edge. Man kan lave nogle funky ting med lister der bliver vist i Chrome og FF, men det er bare uden for standard og IE og Edge viser det ikke. Hvis man laver sine sider efter standarder ser de ud som de skal.

De sider der kun virker i IE indeholder legacy kode tilbage fra midt 2017

  • 1
  • 0
#4 Andreas Neumann

Det er en voldsom fejlfotolking af mediet Windows Central, og som er skyldet ud over alverdens tech medier.

MS har nu meldt ud, at de vil skifte selve browser motoren ud i Edge, med den open-souce motor som Chrome også benytter.

Det er en glædelig nyhed, at MS skrotter deres egne close souceed browser motor, EdgeHTML, og nu går over til Blink. De har vagt at forke projectet, og vil selv være store bidragsyder til Blink. Det er glædeligt.

Microsoft kunne ikke følge med udviklingen længere, og får nu en masse foræret gennen en af de bedste open-souce brower engines. Edge kommer til at ligne Chrome hvad angår rendering af websider fremover.

Men Browseren Edge vil stadig være Microsofts hovedbrowser, og de vil også udgive den til MacOS, og måske også til Windows 7 og Linux? Så den forsvinder bestemt ikke.

Nu kan MS frigive de mange resousccer som de har brugt på at vedligholde, og udbygge deres egen lukkede browser motor, og så bruge dem bedre andre steder. F.eks. bruge dem på at lave et endnu bedre UI til Edge, med flere nyttige funktioner.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere