Medie: Kina vil blokere for VPN-adgang

Den kinesiske regering skulle have beordret teleudbydere til at blokere for VPN-forbindelser senest til februar næste år

Kinas regering skulle have beordret teleudbydere til at blokere for enkeltpersoners VPN-adgang senest 1. februar næste år.
Det fortæller Bloomberg på baggrund af anonyme kilder.

Nærmere bestemt skulle det være statsejede teleselskaber som China Mobile, China Unicom og China TeleCom, som har fået besked på at lukke ned for folks brug af VPN-forbindelser. Forbindelserne kan bruges både af kinesere og udlændinge til at omgå den kinesiske internet-censur.

Bloomberg bemærker, at Kina har et af verdens mest restriktive internet-regimer. Og i den forbindelse skulle VPN være flittigt brugt at både virksomheder og private til at tilgå censurerede hjemmesider.

Det er uklart, hvordan det kinesiske anti-VPN-tiltag kan tænkes at påvirke multinationale selskaber i landet, fortæller Bloomberg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Jensen

Det er underligt at det er mobilselskaberne der China Mobile og China Unicom der er listet op. På udenlandske mobiler har der aldrig været restriktioner eller blokkeringer. Det har der kun været på fastnet. Eneste begrænsning på mobilen har været prisen ...

  • 0
  • 0
#2 Lars Hansen

Det har de gjort mange gange før, jeg husker fint 2011, hvor OpenVPN pludselig var nogo fra Shanghai men virkede fint fra Hong Kong. Ingen advarsel eller noget, og udbyderne nægtede.

  • 0
  • 0
#5 Benny Lyne Amorsen

Man kan komme rimeligt langt med at kigge på pakkestørrelser og timing og på hvor længe sessionerne kører.

Først og fremmest kan man komme langt fordi de fleste "HTTPS"-VPN-løsninger ikke overholder HTTPS-protokollen. Jeg vil tro der kommer nogle opdateringer indenfor det næste års tid som fikser det...

Hvis man har fuld indsigt i alt hvad en bestemt bruger foretager sig, så er det rimeligt nemt at se om vedkommende bruger VPN. F.eks. hvis der KUN kommer trafik til én IP, TCP port 443. Eller hvis der kommer TCP-trafik til indenlandske adresser uden at der er slået synligt op i DNS først. Eller modsat, hvis der kommer DNS-forespørgsler uden efterfølgende forsøg på at forbinde.

Det er ikke noget som er 100% sikkert bevis på at brugeren benytter VPN. Desværre tror jeg ikke at Kina er voldsomt bekymret om 100% sikre beviser.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere