Medie: Israelsk virksomhed hævder at kunne omgå låsen på nyeste iOS og Android

Cellbrite har ifølge Forbes udviklet en teknik til at låse Iphones med iOS 11 op. Illustration: Apple
Amerikanske myndigheder kan måske fremover få direkte adgang til selv de nyeste Iphones med hjælp fra israelske Cellebrite.

Fremover behøver FBI og CIA måske ikke vride armen om på Apple om at få adgang til Iphones.

Ifølge det amerikanske medie Forbes, skal den israelske virksomhed Cellebrite, der er leverandør til de amerikanske myndigheder, være i stand til at låse Iphones med den seneste udgave af iOS op.

Virksomheden har ikke selv bekræftet påstanden overfor Forbes, men flere anonyme kilder oplyser til mediet, at den israelske virksomhed for tiden annoncerer den nye oplåsnings-funktion i forhold til iOS 11 overfor kunder.

Cellebrite skriver på virksomhedens hjemmeside , at de kun sælger deres oplåsningsservices til myndigheder, og ikke til privatpersoner.

»Vi kan fastslå eller deaktivere pinkode, mønster- eller password til skærmlåsning på de seneste Apple iOS- og Android-enheder, inklusiv Alcatel, Google Nexus, HTC, Huawei, LG, Motorola, Samsung og ZTE. Denne eksklusive, betalte Advanced Unlock service er tilgængelig for politimyndigheder i forhold til lovmæssigt autoriserede undersøgelser,« skriver Cellebrite.

I annoncemateriale fra januar i år skriver Cellebrite:

»Enheder der understøtter Advanced Unlocking and Extraction Services inkluderer: Apple iOS enheder og operativsystemer, inklusiv iPhone, iPad, iPad mini, iPad Pro and iPod touch, der køer iOS 5 til iOS 11«

iOS 11 blev lanceret i september 2017, og er ifølge Forbes' udlægning tidligere blevet rost for at være ekstra besværlig at få adgang til.

FBI og Cellebrite

Den israelske avis Yedioth Ahronoth har ifølge Reuters tidligere nævnt netop Cellebrite som virksomheden, der bistod FBI i at låse en iPhone i forbindelse med et terrorangreb i San Bernardino i 2015, hvor 14 mennesker mistede livet.

Det amerikanske justitsministerium var ellers i gang med en retssag mod Apple for at få mobilproducenten til at hjælpe med oplåsning af den pågældende iPhone 5C, da retsagen blev afblæst, fordi FBI havde fået telefonen låst op med hjælp fra en unavngiven tredjepart.

Sidenhen har flere amerikanske medier via en domstol forsøgt at tvinge FBI til at navngive tredjeparten og prisen, som forbundspolitiet og dermed de amerikanske skatteydere har betalt i den forbindelse. Ars Technica har fortalt, at sagen blev afvist af dommer Tanya S. Chutkan i oktober sidste år. Det skete blandt andet med henvisning til, at det kunne true den nationale sikkerhed, hvis virksomheden, der havde bistået FBI, blev navngivet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere