Medie: Interpol vil have flere bagdøre i it-tjenester

Interpol er på trapperne med et forslag, der taler for at indføre flere bagdøre i it-tjenester, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det internationale politiagentur Interpol planlægge at fordømme udbredelsen af stærk kryptering – blandt andet med argumentet om, at stærk kryptering er til gavn for it-kriminelle.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af oplysninger fra tre personer, der ifølge mediet har kendskab til sagen.

Den officielle udmelding fra Interpol skal ifølge Reuters komme i løbet af mandagen. Reuters har fået adgang til et udkast af det kommende forslag.

»Hvis der er det nødvendige juridiske grundlag«

Her fremgår det ifølge mediet, at teknologi-virksomheder bør indarbejde mekanismer i deres produkter og tjenester, som gør det muligt for myndigheder at få adgang til data, hvis der er det nødvendige juridiske grundlag.

»Tjenesteudbydere, applikationsudviklere og enhedsproducenter udvikler og implementerer produkter og tjenester med kryptering, som effektivt skjuler seksuel udnyttelse af børn, der forekommer på deres platforme,« siger et udkast til forslaget, som Reuters har set.

Interpol har ikke svaret på spørgsmål fra Reuters.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kofoed

Er det løb ikke kørt? Stærk krypto er jo en almindelighed på linie med vand i vandhanen. De kan sikkert tvinge nogle store spillere til "foul play", men det vil bare ramme den almindelige bruger af disses produkter.

 • 12
 • 0
#2 Ivo Santos

Og hvad bliver så det næste, tvugen kamera på alle toileter? For med kamera på alle toileter så kan interpol vel fange alle ballademager.

Jeg håber da ikke at det forslag bliver til noget for eller så er vi vel snart nødt til at gå i protest på grund af alle de der diktatur / bananrepublik tankegang der kommer fra diverse politikere.

 • 8
 • 0
#3 Martin Sørensen

Jo, det er for sent nu. Det er også ren politiker-argumentation at sikker kryptering skal forbydes fordi kriminelle har gavn af det. Det er korrekt at kriminelle har gavn af det, men det har alle vi andre og samfundet som helhed så sandelig også og jeg mener at fordelene ved at have sikker kryptering er langt større end ulemperne. Hvis regeringen har en bagdør, så kan kriminelle også komme ind før eller senere. Og hvem siger at man kan stole på regeringen? Det kan godt være at nogle mener at vi kan stole på vores regering herhjemme som helhed, men det gør du nok ikke i al evighed? Stoler du også på alle andre landes regeringer? Hvis vores regering har en bagdør, så kan NSA også komme ind og kineserne, russerne osv. ligeså.

Bruce Schneier behandler emnet ret godt i bogen 'Click Here to Kill Everybody' så hvis man ikke har læst den kan den klart anbefales.

 • 10
 • 0
#4 Louise Klint

”I forlængelse heraf bør indføres et forbud imod køkkenknive, som jo er ganske alvorlige våben, hvis de anvendes af kriminelle. Derfor bør vi omlægge produktionen, således man kun kan købe skiveskåret nede i supermarkedet. Af hensyn til sikkerheden”, anfører Interpol.

”Vi ser også, med bekymring, på trusselsbilledet fra bolsjer. De søde sukkerkugler, som er et uhyggeligt værktøj i børnelokkeres hænder. Her ville det måske være på sin plads med en mærkningsordning.” Lyder det fra højeste sted.

Ja, undskyld mig. Jeg prøver bare at følge forslagets logik.

 • 14
 • 0
#5 Ditlev Petersen

Hvis nu INTERPOL krævede, at der ikke måtte være gardiner i folks boliger, da de kan skjule de værste forbrydelser, og at hoveddøre SKAL have nøglen liggende under måtten for at sikre let adgang for myndighederne, hvis der er mistanke om pædofile overgreb eller at nogen bygger en bombe i køkkenet, så ville det være helt det samme. Men alle ville forstå, at det er et tåbeligt forlangende.

Måske man kunne få nogen til at stille forslaget i Folketinget?

 • 6
 • 0
#8 Tommy Calstrup

Hvis der er skjulte bagdøre, som efterretningsorganer har adgang til, så kan vi jo ikke sælge noget, til kineserne, da de jo kun tillader deres egne hemmelige bagdøre, som vi ikke kan finde.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere