Medie: Det hvide hus vil bruge Oracle-software til tests af potentiel corona-kur

To typer malariamedicin skal testes som potentiel kur mod Covid-19. Flere eksperter advarer om, at medicinen ikke virker, og at en platform, der er udviklet i samarbejde mellem Oracle og Det Hvide Hus, kan tilsidesætte sikkerhedsprocedurer, der normalt sikrer, at medicin bliver gennemtestet. Trump vedholder udbredelsen af medicinen.

I Det Hvide Hus, Washington, USA, er man gået i gang med at forberede anvendelsen af en software, der skal samle information om virkningerne ved endnu ikke testet medicin, der potentielt kan fungere som kur mod Covid-19.

Det er, ifølge New York Times, Oracle, der har udviklet softwaren, de har fået informationerne fra fem ledende embedsmænd.

Læs også: Amerikanske sundhedsmyndigheder udvikler corona-chatbot med Microsoft

Efter sigende er det en online-platform, hvor stofferne chloroquin og hydroxychloroquin, der ellers bruges til at behandle malaria, skal testes.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har udtalt, at stofferne er en ’game changer’, mens flere sundhedsfaglige eksperter og fagfolk har udtalt skepsis om stoffernes virkning mod Covid-19. Men den amerikanske Food and Drug Administration, FDA, er i gang med at undersøge stoffernes potentielle virkning.

De samme eksperter har henvist til kinesiske undersøgelser af stofferne, der ikke har vist resultater, der peger i retning af, at stofferne virker. De er desuden bange for, at platformen vil tilsidesætte de procedurer, der normalt er, når man skal teste, om et stof virker.

Både FDA og Department of Health and Human Services er dog involveret i projektet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere